aA
Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) praneša vakarų Ukrainos mieste Ternopilyje sulaikiusi savo šalies piliečius, kurie dirbo Rusijos spec. tarnyboms ir verbavo kitus ukrainiečius.
Ukrainos Saugumas sulaiko Rusijos užverbuotus ukrainiečius
Ukrainos Saugumas sulaiko Rusijos užverbuotus ukrainiečius
© Stopkadras

Apie tai praneša zn.ua.

Skelbiama, kad vaizdo įraše matyti, kaip saugumiečiai guldo ant žemės du Ukrainos piliečius, kurie vadinamojo „Liaudies frontas“ vardu verbavo kitus Ukrainos piliečius įsijungti tapti specialiosios grupės samdiniais.

„Pagal Rusijos Federacijos nurodymus jie turėjo suformuoti 30 asmenų spec. grupę. Šią grupę jie turėjo pristatyti į pasienį su Baltarusija, ten jų turėjo laukti Rusijos spec. tarnybų atstovai ir perkelti grupę į karinę stovyklą Rostove prie Dono“, - pirmadienį pranešė Ukrainos saugumo tarnyba.

UNIAN priduriama, kad už tokią veiklą buvo žadamas 1,5 tūkst. dolerių per mėnesį atlygis, taip pat atlygis už kiekvieną nužudytą Ukrainos karį ar sunaikintą karinę techniką. Užverbuoti piliečiai taip pat turėjo rengti provokacijas ir destabilizuoti padėtį taikiuose Ukrainos regionuose.

„SBU sulaikė įsibrovėlius „ant karštųjų“ - kai jie vykdė gyventojų įdarbinimą Ternopilyje“, - teigiama pranešime.

SBU tyrėjai pradėjo baudžiamąją bylą dėl teroristinės organizacijos kūrimo. Įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė - suėmimas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.