aA
Kai dauguma studentų mokslo metus pradės tik rugsėjį, į studijas Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijoje pakviesti 69 naujokai - 64 vaikinai ir 5 merginos - juos jau pradėjo ir išvyko septynioms savaitėms į bazinį kario kursą Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomajame pulke Rukloje.
Lietuvos karo akademijoje jau prasidėjo nauji mokslo metai
© DELFI (A.Didžgalvio nuotr.)

Pagal Lietuvos karo akademijos studijų programą tarptautinius santykius šiemet studijuos 24 pirmakursiai, gynybos ir saugumo institucijų valdymą - 22, moderniųjų gynybos technologijų vadybą - 23, teigiama pranešime spaudai.

Šiemet paraišką studijuoti Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos Priėmimo komisijai buvo pateikę 115 jaunuolių. Sėkmingai atranką praėjo ir konkurse dalyvavo 81 kandidatas.

Visiems Lietuvos karo akademijos absolventams, sėkmingai baigusiems studijas ir davusiems karininko priesaiką, suteikiamas pirmasis karininko - leitenanto - laipsnis ir aukštasis išsilavinimas.

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija yra vienintelė šalies aukštoji mokykla, kurioje rengiami karininkai Lietuvos kariuomenei.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.