aA
Gruzijos prokurorai pradėjo baudžiamąją bylą prieš buvusį šalies prezidentą Michailą Saakašvilį, informuoja "Reuters".
Michailas Saakašvilis
Michailas Saakašvilis
© RIA/Scanpix

Prieš dvejus metus parlamento rinkimuose pralaimėjus jo politinei partijai, M. Saakašvilis iš Gruzijos išvyko pernai, kai daugelis valdžioje buvusių pareigūnų, įskaitant ir premjerą, buvo suimti, juos apkaltinus korupcija bei įgaliojimų viršijimu.

Pats M. Saakašvilis kaltinamas neteisėtu protestuotojų išvaikymu jėga 2007 metais, taip pat davus nurodymą užimti vieno televizijos kanalo patalpas. 46-erių metų buvęs prezidentas pirmadienį turėjo atvykti į Tbilisį apklausai savo buvusių politinių sąjungininkų bylose, tačiau M. Saakašviliui nepasirodžius, prokurorai paskelbė apie jam iškeltą bylą. Savo socialinio tinklapio "Facebook" paskyroje M. Saakašvilis paskelbė, kad kaltinimai yra politiškai motyvuoti.

"Tikrai neketinu dalyvauti šiame farse", - rašė buvęs prezidentas, valdančiąją Gruzijos koaliciją įspėjęs, jog bandymai susidoroti su buvusiais pareigūnais pakenks šalies santykiams su Vakarais.

Anot M. Saakašvilio, dabartinė "Gruziniškos svajonės" koalicija pateiktais kaltinimais siekia "numaldyti Rusiją", su kuria Gruzija trumpai kariavo 2008 m. Vakarų šalys išreiškė susirūpinimą, jog dabartinė Tbilisio valdžia taiko selektyvų teisingumą buvusiems šalies politiniams lyderiams.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.