aA
Šalčininkų rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų užkluptas kontrabandinių cigarečių vežikas metė krovinį ir paspruko. Į pasieniečių rankas pateko 20 dėžių su rūkalais.
Po gaudynių kontrabandos prikimštą automobilį metė Kapinių miške
© VSAT

VSAT informuoja, kad sekmadienį vakare Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai ties Šalčininkų rajono Milvydų kaimu pastebėjo vietiniu keliu važiavusi vienatūrį „Renault Espace“.

Nuo čia iki Lietuvos ir Baltarusijos sienos – puskilometris.

Mašinos vairuotojas ignoravo VSAT pareigūnų reikalavimą sustoti, padidino greitį ir nuvažiavo Šalčininkų link.

Po trumpų gaudinių pasieniečiai likimo valiai paliktą vienatūrį aptiko Kapinių miške, už kilometro nuo kelio Milvydai – Šalčininkai. Vairuotojo salone nebuvo.

Transporto priemonės salone VSAT pareigūnai rado 20 gamyklinių dėžių cigarečių „Fest“. Visi 10 tūkstančių pakelių buvo pažymėti baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Vietovę apžiūrėjęs pasienietis kinologas su tarnybiniu šunimi aptiktais pėdsakais nuvedė link pagrindinio kelio, vedančio Šalčininkų link, kur pėdsakai baigėsi. Manoma, kad čia bėglys įsėdo į jo laukusį automobilį.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Varėnos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomas vienatūris ir juo gabenti rūkalai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.