Kaip rašoma pranešime spaudai, Vilniaus apylinkės teismui perduotoje baudžiamojoje byloje įtarimai įteikti trims „Lietuvos dujos“ darbuotojams ir pačiai bendrovei.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė, kad įtariamieji – Tiekimo departamento Kainodaros skyriaus viršininkas, „Lietuvos dujų“ komercijos direktorius ir Tiekimo departamento Kainodaros skyriaus vyresnioji vadybininkė – siekdami apgaule „Lietuvos dujos“ naudai įgyti didelės vertės svetimą turtą, suteiktų įgaliojimų ribose atstovaudami bendrovei bei turėdami atitinkamus administracinius įgaliojimus, t. y. būdami valstybės tarnautojams prilygintais asmenimis, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir, klastodami dokumentus, apgaule „Lietuvos dujų“ naudai įgijo svetimą didelės vertės turtą.

Pranešime nurodoma, kad dėl to „Lietuvos dujos“ tiekiamų gamtinių dujų buitiniai vartotojai – fiziniai asmenys patyrė didelę 2,957 mln. Lt žalą.

Ikiteisminiam tyrimui pateiktoje Lietuvosvalstybės kontrolės specialisto išvadoje nurodoma, kad 2011–2013 m. AB „Lietuvos dujos“, apskaičiuodama pastoviąją gamtinių dujų tiekimo kainą buitiniams vartotojams, per trejus metus nepagrįstai priskaičiavo ir gavo 2,957 mln. Lt pajamų. 

Pirmadienį byla su kaltinamuoju aktu perduota Vilniaus apylinkės teismui. Ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamentas.

Dėl įvykdytų nusikalstamų veikų „Lietuvos dujų“ atsakingiems darbuotojams gresia maksimali laisvės atėmimo bausmė iki aštuonerių metų, „Lietuvos dujų“ bendrovei – bauda, juridinio asmens veiklos apribojimas ar juridinio asmens likvidavimas.

Bendrovė įžvelgia persekiojimą

FNTT ir Generalinės prokuratūros atliktas tyrimas bei surašytas kaltinamasis aktas yra nesusipratimas, akivaizdus neteisėtas bendrovės ir jos darbuotojų persekiojimas bei nereikalingas teisėsaugos institucijų išteklių švaistymas. Tokie teisėsaugos institucijų veiksmai yra tiesioginis Europos Sąjungos 3-ojo energetikos paketo, sukūrusio laisvą gamtinių dujų rinką ir uždraudusio valstybėms nepagrįstai reguliuoti gamtinių dujų tiekimo veiklą, pažeidimas“, - komentarą DELFI atsiuntė „Lietuvos dujos“.

Bendrovė nurodo, jog darbuotojai nepažeidė ir vykdo teisės aktų reikalavimus.

„Tą labai aiškiai raštu patvirtino ekspertai, kurių išvados buvo pateiktos teisėsaugos institucijoms. Bendrovė yra pasirengusi apginti savo ir jos darbuotojų gerą vardą bei nepriekaištingą reputaciją. „Lietuvos dujos“, tikėdama Lietuvos Respublikos teismų nepriklausomumu ir teisingumu bei toliau vykdydama teisės aktų reikalavimus, tęs veiklą ir vykdys visus įsipareigojimus savo klientams ir vartotojams“, - dėsto įmonė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)