aA
Daug žmonių visame pasaulyje murma dėl netikslių orų prognozių, bet Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas nusiteikęs dėl to imtis veiksmų.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas
© Reuters/Scanpix

Kim Jong Unas, kuris priklauso jau trečiajai šią komunistinę šalį valdančios šeimos kartai, pasinaudojo savo statusu, kad įspėtų meteorologus dėl „daugybės netikslių prognozių“, dėl kurių iš dalies kaltos pasenusios stebėjimų sistemos.

Kol kas neaišku, ar Kim Jong Uno asmeninis vizitas valstybinėje Hidrometeorologijos tarnyboje, apie kurį antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida, padės užtikrinti geresnį sinoptikų darbą. Tačiau tai buvo vienas iš retų oficialių pripažinimų išdidžioje, bet nuskurdusioje Šiaurės Korėjoje, jog jai tenka kliautis atgyvenusiomis technologijomis.

Šiaurės Korėją dažnai ištinka stichinės nelaimės, tokios kaip sausros ir potvyniai, kurios dar labiau paaštrina šios šalies nuolatinę maisto stygiaus problemą.

Kaip praneša valstybinė žiniasklaida, Kim Jon Unas, perėmęs valdžią 2012 metų gruodį po savo tėvo Kim Jong Ilo (Kim Čen Iro) mirties, per apsilankymą Hidrometeorologijos tarnyboje apžiūrėjo meteorologų darbo kabinetus, ryšių ir palydovų valdymo centrus, „kad išsamiai susipažintų su meteorologiniai stebėjimais ir orų prognozavimu“.

Kim Jong Unas pabrėžė, kad skelbiama „daug neteisingų prognozių, nes meteorologijos stebėjimai nevykdomi moderniu moksliniu pagrindu“, nurodė valstybinė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Lyderis pridūrė, kad šaliai reikalingi tinkami meteorologiniai stebėjimai siekiat apsaugoti žmones ir turtą nuo stichinių nelaimių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.