aA
Pietų Korėjoje tūkstančiai policininkų ketvirtadienį surengė reidą į vienos religinės bendruomenės buveinę, ieškodami besislapstančio verslininko, ieškomo dėl balandį įvykusios tragiškos kelto katastrofos.
Pietų Korėjoje toliau intensyviai ieškoma su kelto katastrofa siejamo verslininko
© AFP/Scanpix

Apie 3,6 tūkst. pareigūnų naršė didelį bažnyčios ir žemės ūkio kompleksą Ansono mieste, esančiame už 80 kilometrų į pietus nuo Seulo.

Televizijos reportažuose buvo matyti, kaip skydais prisidengę riaušių policijos pareigūnai sudaro gyvąsias užtvaras aplink pagrindinius pastatus komplekse. Jame, kaip manoma, buvo apsistojęs 72 metų Yoo Byung-eunas, kuris yra vienas iš Korėjos Evangelikų Baptistų Bažnyčios lyderių.

Per trečiadienį surengtą panašią operaciją, kurioje dalyvavo 6 tūkst. policininkų, tyrėjai suėmė penkis šios religinės bendruomenės narius, kaip įtariama, padėjusius Yoo Byung-eunui išvengti didžiulio masto gaudynių, pradėtų, kai jis nepakluso oficialiam šaukimui atvykti į prokuratūrą.

Kol kas neaišku, ar policija ką nors sulaikė per antrąjį reidą ketvirtadienį.

Policija tą bažnyčios kompleksą krėtė ir prieš tris savaites, bet nieko nepešė. Kaip pranešama, besislapstantis verslininkas galbūt yra pabėgęs į užsienį.

Yoo Byung-eunas yra šeimos, kuri valdo bendrovę „Chonghaejin Marine Co.“, patriarchas. Tai bendrovei priklausė 6 825 tonų talpos keltas „Sewol“, kuriam apvirtus ir nuskendus balandžio 16 dieną žuvo daugiau nei 300 žmonių, daugiausiai moksleivių.

Yoo Byung-euną siekiama apklausti dėl įtariamo turto grobstymo ir nusikalstamo aplaidumo. Prokurorai aiškinasi, kokiu mastu „Sewol“ katastrofą nulėmė saugumo standartų nesilaikymas ir priežiūros režimo pažeidimai.

Yoo Byung-eunas nebuvo „Chonghaejin“ akcininkas, tačiau tą bendrovę kontroliavo jo vaikai ir artimi padėjėjai per painų holdingo bendrovių tinklą.

Už informaciją, kuri leistų sučiupti Yoo Byung-euną, siūlomas 500 mln. vonų (1,24 mln. litų) atlygis. Už jo vyriausiąjį sūnų Yoo Dae-kyuną pasiūlyta 100 mln. vonų (248 tūkst. litų) premija.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.