aA
Vilniaus miesto 6 policijos komisariato pareigūnai nustatė asmenį, sukėlusį ant kojų visas spec. tarnybas. Paaiškėjo, kad tai – nepilnametis Žygimanto Augusto mokyklos moksleivis.
Atostogaujantis moksleivis smaginosi siuntinėdamas žinutes apie užminuotą mokyklą
© Shutterstock nuotr.

Birželio 11 d. po vidurnakčio, apie 0.23 val., pareigūnai gavo Bendrojo pagalbos centro pranešimą, kad Žygimanto Augusto mokykloje, Šeškinės g., Vilniuje, padėta bomba. Atvykusios spec. tarnybos padėto sprogmens nerado.

8.31 val. Bendrasis pagalbos centras vėl gavo tokį patį pranešimą, kad toje pačioje mokykloje padėta bomba. Pranešėjas informavo apie įvykį žinute tuo pačiu numeriu. Informacija ir vėl nepasitvirtino.

Pareigūnai, atlikę kriminalinės žvalgybos paieškos priemones, greitai išsiaiškino žinute apie padėtą bombą pranešusį asmenį. Paauglys, vasaros atostogas leidęs Trakuose, prisipažino, įvykdęs nusikalstamą veiką. Jis paaiškino, kad skambindami įvairioms tarnyboms, taip linksminasi daugelis nepilnamečių, praneša sostinės policija.

Policija įspėja, kad melagingas pranešimas apie visuomenei gresiantį pavojų yra ne pokštas, o nusikaltimas. Būtent tokių nusikaltimų atskleidimui yra skiriamas ypatingas dėmesys.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.