aA
Savavališkai paskelbtoje „Donecko liaudies respublikoje“ (DLR) pasitvirtino išvakarėse pasigirdę gandai, jog buvo sulaikytas vadinamas Slovjansko liaudies meras Viačeslavas Ponomariovas.
Viačeslavas Ponomariovas
Viačeslavas Ponomariovas
© Sipa Press/Scanpix

Miesto tarybos deputatės Viktorijos Pacioros teigimu, V. Ponomariovas buvo sulaikytas dėl įtarimų švaisčius miesto iždo pinigus, rašo newsru.com.

Kaip pažymėjo deputatė, šiuo metu V. Ponomariovas laikomas užgrobtame Ukrainos saugumo tarnybos pastate Slovjansko centre.

Jos teigimu, kaltinimai „liaudies merui“ kol kas nepateikti, skelbia „RIA Novosti“.

„Girdėjome, kad Strelkovas nepatenkintas liaudies pinigų švaistymu“, - apie V. Ponomariovo sulaikymą sakė V. Paciora.

Pasak jos, nepasitenkinimą, kaip naudojami pinigai, išreiškė „Donbaso pasipriešinimo būrių“ vadas Igoris Strelkovas, dar žinomas Streloko pravarde.

Ukrainos ir Rusijos žiniasklaidoje informacija apie V. Ponomariovo sulaikymą pasirodė birželio 10 dieną. I. Strelkovas tuomet pareiškė, kad V. Ponomariovas „buvo atleistas iš pareigų dėl veiklos, nesuderinamos su civilinės administracijos tikslais ir užduotimis“.

Dar anksčiau, birželio 5-ąją, buvo skelbiama, kad „liaudies meras“ paguldytas į ligoninę dėl narkotikų perdozavimo. Kiti šaltiniai tegė, kad V. Ponomariovas mėgino nusižudyti, išgerdamas daug medikamentų. Tačiau abi versijas DLR atmetė.

Interneto vartotojai iš karto sureagavo į pranešimus apie V. Ponomariovo sulaikymą. Kino dramaturgas Aleksandras Anenskis savo tinklaraštyje radijo „Echo Moskvy“ svetainėje štai taip charakterizavo „liaudies merą“: „Buvęs muilo fabriko darbininkas, pirmą kartą gyvenime pajutęs neribotą valdžią žmonių atžvilgiu dabar visiems žinomame Slovjanske, pasijuto ir dideliu politiku. Tokiu dideliu, kad iš karto tuomet pareiškė – nusispjaut jam ant kažkokių sprendimų, kuriuos Ženevoje priėmė valstybės sekretoriai ir ministrai“.

V. Ponomariovas Slovjansko meru pasiskelbė 2014 metų balandžio 13-ąją. Jo teigimu, teisėta miesto merė Nelia Štepa atsisakė valdžios. Tačiau žiniasklaidoje buvo skelbiama, kad merė jokio pareiškimo nepasirašinėjo ir kad nuo valdžios ji buvo nušalinta priverstinai.

Pažymėtina, kad periodiškai pasirodydavo informacijos apie konfliktus tarp Donbaso separatistų lyderių. Be to, anot interviu „LifeNews“, V. Ponomariovas atsisakė bendradarbiauti su naujuoju Ukrainos prezidentu Petro Porošenka, kuris ragina nutraukti ugnį ir sukurti humanitarinius koridorius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.