aA
Į prezidentės Dalios Grybauskaitės „juodąjį sąrašą“ įrašyti viceministrai turėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas ir įrodyti savo nekaltumą, o paaiškėjus priešingai - baigti politinę karjerą, mano premjeras Algirdas Butkevičius.
Premjeras: į „juodąjį sąrašą“ įtraukti politikai turi įrodyti savo nekaltumą
© DELFI / Tomas Vinickas

„Aš manau, kad jie turėtų kreiptis į teisėsaugos institucijas. Politikui labai svarbu, kad jo garbė būtų apginta, arba jis turi aiškiai pasakyti, kad kažkur padarė tam tikrų pažeidimų, su tuo susitaikyti ir jo, kaip politiko, karjera turėtų pasibaigti. (...) Jie tikriausiai keliaus apginti savęs į teismus, jeigu tikrai jaučiasi esantys teisūs ir nesusikompromitavę“, - ketvirtadienio interviu „Žinių radijui“ sakė premjeras.

Vyriausybės vadovas apskritai negatyviai įvertino operatyvinės informacijos paviešinimą, mat, jo žiniomis, į sąrašą pateko ir nesusitepę politikai.

„Blogai pasielgta, kad ši informacija yra paviešinta. Aš tikrai žinau, kad tame sąraše esantys žmonės yra į jį įrašyti, nes apie juos buvo rašoma kažkuriame straipsnyje ar laikraštyje. Galbūt vyksta tik tam tikra stebėsena, bet jokių faktų nėra aptikta“, - sakė premjeras.

Vyriausybės vadovo nuomone, žiniasklaidai paviešinus tikėtinas „juodojo sąrašo“ pavardes, jokie teisiniai veiksmai nebus pradėti. „Šita veikla, jei ji ir buvo pradėta, bus užbaigta vien dėl to, kad ta informacija yra viešai nutekinta“, - teigė jis.

Ministras Pirmininkas žada kalbėtis su viceministrais, kurie turės pasiaiškinti ir įrodyti savo nekaltumą, tačiau tai, A. Butkevičiaus teigimu, „yra ateities pokalbių tema“.

Kaip jau skelbta, prezidentė Dalia Grybauskaitė, po perrinkimo su ministrais kalbėdama jų komandų klausimu, remiasi „juoduoju sąrašu“, kuris iš tikrųjų yra Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pažyma dėl ministrų ir viceministrų skaidrumo. Jame, kaip skelbia žiniasklaida, nėra nei vieno ministro, tačiau yra viceministrų, tarp jų - ir iš finansų, žemės ūkio, aplinkos, energetikos, teisingumo, vidaus reikalų ministerijų.

Pasak prezidentės, ši pažyma yra riboto naudojimo, o jos turinys yra žinomas ir premjerui Algirdui Butkevičiui.

Prezidentė sakė tik geranoriškai rekomenduojanti Vyriausybei apsivalyti, o jeigu ji tokia rekomendacija nepasinaudos, esą vėliau savo vertinimus pateiks rinkėjai.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.