aA
Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Valdas Benkunskas kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl tarybos narės Olgos Gorškovos veiksmų skiriant savivaldybės finansinę paramą renginiui „Rusų kultūros diena", vykusiam birželio 8-ąją sostinės Vingio parke.
Olga Gorškova
Olga Gorškova
© DELFI / Šarūnas Mažeika

V. Benkunskas prašo išaiškinti, ar Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė O. Gorškova nesupainiojo viešųjų ir privačiųjų interesų dalyvaudama ir balsuodama Vilniaus m. savivaldybės Tautinių bendrijų ir savivaldos plėtojimo komiteto posėdyje, kuriame šiam renginiui buvo paskirta 26 tūkst. litų finansinė parama. TS-LKD frakcijos nario teigimu, O. Gorškovos veiksmai akivaizdžiai įvėlė tarybos narę į viešųjų ir privačiųjų interesų konfliktą, kadangi ji vadovauja ir „Rusų kultūros dieną" organizavusiai įstaigai.

„Būdama juridinio asmens, kuris turėjo tiesioginį interesą gauti kuo daugiau finansinių išteklių organizuojamam renginiui, vadove ir tuo pačiu savivaldybės komiteto, kuris svarstė paramos skyrimo klausimą, pirmininke Olga Gorškova negalėjo išlikti objektyvi ir nešališka", - sakė V. Benkunskas.

Jis taip pat pabrėžė, kad O. Gorškovos protekcijų dėka paskirtas finansavimas kontraversiškam renginiui buvo galimai palaimintas paties Vilniaus miesto mero Artūro Zuoko. „Olga Gorškova yra Artūro Zuoko koalicijos narė, kuri nuolankiai balsuoja už visus mero įtartinus projektus savivaldybės taryboje. Todėl šių pinigų skyrimas ir vėliau paties mero apsilankymas šventėje gali būti suprantamas tiesiog kaip atsilyginimas Olgai Gorškovai už lojalumą", - teigė TS-LKD frakcijos seniūnas.

Jis pabrėžia, kad Vilniaus mieste kasmet vyksta daug įvairių kultūros renginių, kuriems prašoma finansinės paramos iš Vilniaus m. savivaldybės, tačiau savivaldybė nėra finansiškai pajėgi paremti visų organizuojamų renginių. "Todėl O. Gorškovos, kaip Vilniaus m. savivaldybės tarybos narės, tiesioginis dalyvavimas proteguojant ir skiriant finansinę paramą renginiui „Rusų kultūros diena" galėjo iškreipti objektyvią informaciją dėl paramos šiam renginiui skyrimo pagrįstumo", - sako V.Benkunskas.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.