aA
Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka interviu Serbijos žiniasklaidai pareiškė, kad pastaruoju metu oficialiojo Minsko santykiuose su Europos Sąjunga pastebimas pagerėjimas.
Aleksandras Lukašenka
Aleksandras Lukašenka
© AFP/Scanpix

„Bent jau su manimi sveikinamasi ir kalbama“, – džiaugėsi Baltarusijos lyderis. Jo teigimu, tai „didelis progresas“, - rašo telegraf.by.

Baltarusijos vadovas taip pat pažymėjo, kad jis pasirengęs dialogui su politikais iš bet kurios šalies, jeigu tai bus dialogas, atitinkantis baltarusių tautos interesus.

„Aš už šią teritoriją (Baltarusiją – DELFI) atsakau taip pat, kaip Merkel už Vokietiją ar Komorowskis ir Tuskas už Lenkiją“, – pažymėjo A. Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas taip pat nurodė, kad Europoje jau pradėjo suprasti, jog konfrontacija prie nieko neatves.

„Jie suprato, kad geriau turėti daugiau-mažiau stabilią Ukrainą ir Baltarusiją, nei štai tokį karą“, – pareiškė Baltarusijos vadovas ir paaiškino, kad „nebūna svetimų konfliktų, Ukrainos konfliktų, jeigu tai Europa“, nes nėra jokių garantijų, kad panašūs į Ukrainos įvykiai rytoj nepasikartos Lenkijoje ar Vokietijoje.

Baltarusijos lyderio žodžiais, norint gyventi ramiai, reikia „nekurti problemų savo kaimynams ir nekurstyti ten gaisro“.

„Europa, tikriausiai, prablaivėjo ir pradeda suprasti“, – sakė A. Lukašenka.

Kalbėdamas su Serbijos žiniasklaida Baltarusijos prezidentas pareiškė, kad Ukraina niekur nedings nuo bendradarbiavimo su Eurazijos ekonomine sąjunga, kurios sukūrimo dokumentai buvo pasirašyti gegužės pabaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.