aA
JAV diplomatė Jen Psaki antradienį davė atkirtį Rusijos „propagandos mašinai“ ir apkaltino ją stovint už jos išjuokimo internete.
Jen Psaki
Jen Psaki
© AFP/Scanpix

Kaip valstybės sekretoriaus Johno Kerry atstovė, J.Psaki kasdien spaudos konferencijose bendrauja su pasaulio žiniasklaida ir priešais kameras atsakinėja į klausimus apie JAV užsienio politiką.

Tačiau reguliariai jos reiškiama kritika Maskvai dėl vaidmens Ukrainos krizėje pavertė ją Rusijos žiniasklaidos ir tinklaraštininkų taikiniu – prieš ją buvo surengta virtinė atakų „Twitter“ ir „YouTube“.

Puolimui vadovavo Rusijos valstybinė televizija RT, kurios reporteriai per tas spaudos konferencijas yra porą kartų susiginčiję su J.Psaki. Televizija parengė nuotraukų rinkinį, pavadintą "Apmaudžiausi Jen Psaki susikirtimai“.

Po to kita Rusijos televizija pasišaipė iš „psakinimo“, ... kai kas nors padaro dogmatišką pareiškimą apie kažką, ko nesupranta, supainioja faktus ir neatsiprašo“.

Tačiau J.Psaki antradienį smogė atgal ir sakė, kad išpuoliai prieš ją yra „seksistiniai“. Ji pridūrė: „Daug žmonių žino, kad Kremlius ir propagandos mašina stengiasi diskredituoti virtinę pareigūnų, tarp jų, neseniai, mane, kad ir kaip kvaila būtų, dėl to, kad Jungtinės Valstijos remia stiprią, demokratinę Ukrainą“.

„Atsidūriau geroje kompanijoje, nes esu tik viena iš daugelio amerikiečių pareigūnų, ypač – moterų, kurie tapo Rusijos propagandos atakų taikiniu“, – nurodė ji.

„Tad dėl to nesijaudinsiu. Priimsiu tai kaip garbės ženklelį“, – sakė ji.

J.Psaki bosas J.Kerry sekmadienį taip pat išreiškė jai paramą ir „Twitter“ parašė: „Visuomet didžiuojuosi @statdeptspox“.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.