aA
Švenčionių rajone pasieniečiai įspėjamaisiais šūviais stabdė nuo jų sprukusį visureigį. Ten pat persekiotas kito visureigio vairuotojas iššoko iš mašinos, o ši rėžėsi į medį.
Nuo pareigūnų bėgęs vairuotojas iššoko iš važiuojančio visureigio, o mašina trenkėsi į medį
© VSA nuotr.

Abiem automobiliais buvo gabenamos baltarusiškos cigaretės, kurių vertė Lietuvoje siekia 220 tūkst. litų, praneša VSAT.

Sekmadienio naktį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Zalavo kaimu pastebėjo Pabradės miško link važiuojančius automobilius „Mitsubishi Pajero“ ir „Ssang Yong Musso“. Jų šviesos buvo išjungtos.

Įtartinus automobilius VSAT pareigūnai stabdė įjungę tarnybinio visureigio garso bei šviesos signalus, tačiau abiejų mašinų vairuotojai ignoravo reikalavimus sustoti, padidino greitį ir nurūko miško keliuku.

Netrukus pasieniečių persekiojamas „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas staigiai pristabdė savo automobilį, iššoko iš salono ir puolė į mišką. Nevaldomas visureigis nuvažiavo į šalikelę ir trenkėsi į medį. Sprukusio vairuotojo sulaikyti nepavyko.

Toliau sprukusį „Ssang Yong Musso“ automobilį prisiviję VSAT pareigūnai panaudojo tarnybinį ginklą – iš pistoleto paleido du įspėjamuosius šūvius į orą. Tai paveikė visureigio vairuotoją, kuris sustabdė savo mašiną ir pasidavė. Vyrą pasieniečiai surakino antrankiais. Nustatyta, kad jis yra 54 metų Vilniaus gyventojas.

Į medį įsirėžusiame „Mitsubishi Pajero“ VSAT pareigūnai aptiko 32 dėžes cigarečių „Fest“ bei „Fest 7“. Visi 16 tūkst. rūkalų pakelių pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Vilniečio vairuotame „Ssang Yong Musso“ buvo 28 dėžes tokios pačios markės cigarečių. Ir šie 14 tūkst. pakelių pažymėti Baltarusijos akcizo mokesčio ženklais. Viso šįkart sulaikyto rūkalų krovinio vertė Lietuvoje su mokesčiais yra apie 220 tūkst. litų.

VSAT pareigūnai patikrino valstybės sienos su Baltarusija ruožą. Prie sienos linijos buvo aptiktos dviejų automobilių ratų vėžės, žmonių pėdsakai bei stačiakampio formos įspaudai žolėje.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis Ignalinos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Šiame VSAT padalinyje laikinai saugomi abu automobiliai bei jais gabentas 30 tūkst. pakelių cigarečių krovinys.

Įvykio vietoje sulaikytas vilnietis dvi paras praleido areštinėje, iš kurios buvo paleistas pareiškus įtarimus neteisėtu akcizais apmokestinamų prekių gabenimu bei skyrus kardomąsias priemones. Vilnietis pasirašė pasižadėjimą neišvykti, iš jo taip pat paimti dokumentai bei skirtas įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.