aA
Paskutines dienas aplinkos ministro poste dirbantis „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis antradienį apsilankė Prezidentūroje. Prezidentė Dalia Grybauskaitė į Briuselį išvykstančiam ministrui nepagailėjo komplimentų.
V. Mazuronis su prezidente svarstė, kodėl brangsta vanduo
© Fotolia nuotr.

Priimdama V. Mazuronį, D. Grybauskaitė jį atvirai pavadino „vienu geriausiai dirbusių ministrų“ šioje Vyriausybėje.

„Padėkojau prezidentei už palaikymą tuo metu, kai aš buvau ministras. Aš tą jaučiau ir vetuotais įstatymais kai kuriais, tiek nevetuotais – pasirašytais“, - kalbėjo V. Mazuronis.

Jis patvirtino su D. Grybauskaite aptaręs galimus savo įpėdinius, tačiau į detales nesileido.

„Nenorėčiau mūsų pasikeitimo nuomonėmis apie vienus ar kitus asmenis komentuoti. Bet pasikeitimas nuomonėmis buvo“, - teigė V. Mazuronis.

Išeinančio ministro nuomone, „tęstinumas yra būtinas“, taigi jo kėdę turėtų užimti vienas iš viceministrų – Daiva Matonienė arba Almantas Petkus.

Išeinančiam ministrui – padėkos ir prašymai

Prezidentės vyriausiasis patarėjas Nerijus Udrėnas informavo, jog su V. Mazuroniu aptartos perspektyvos, kaip jo vis dar vadovaujama ministerija dirbs ateinančius metus. Be to, D. Grybauskaitė esą pabrėžė, jog būtina „suvaldyti“ vandens kainas, kurios pastaruoju metu kopia į naujas aukštumas.

„Tai tikrai yra keliantis rūpestį dalykas“, - teigė N. Udrėnas.

Jis taip pat atkartojo D. Grybauskaitės komplimentus besitraukiančiam ministrui.

„Prezidentė vertina pono V. Mazuronio darbus kaip vienus iš geriausių šioje Vyriausybėje“, - sakė N. Udrėnas, pridurdamas, jog „tvarkiečio“ įpėdiniui teks nemenkas iššūkis.

Prezidentės patarėjas taip pat pabrėžė, jog Aplinkos ministerija turi užkirsti kelią monopolistiniams interesams atliekų sektoriuje.

Apie potencialius V. Mazuronio įpėdinius N. Udrėnas teigė nenorįs kalbėti, kaip ir apie aplinkos viceministrus.

Vanduo brangsta „ne visada pagrįstai“

Komentuodamas Prezidentūros pastabas dėl vandens kainų, „tvarkietis“ pareiškė, kad vanduo brangsta „ne visada pagrįstai“. V. Mazuronis taip pat patikino įpareigosiąs pavaldinius, su kuriais netrukus atsisveikins, imtis priemonių šio proceso pažabojimui.

Sykiu politikas leido sau pašmaikštauti, esą vandens kainose reikia „daugiau tvarkos ir teisingumo“.

DELFI primena, jog V. Mazuronis pasirinko Europos Parlamento (EP) nario mandatą. Jį politikui garantavo sėkmingas „tvarkiečių“ ir jo paties pasirodymas EP rinkimuose. Į Briuselį kartu su besitraukiančiu ministru keliauja partijos lyderis Rolandas Paksas. Aplinkos ministro pareigas V. Mazuronis eiti nustos jau šį sekmadienį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.