aA
Prezidentė Dalia Grybauskaitė vyriausybės situaciją vertins pagal tai, kaip bus formuojamos ministerijų komandos ir kokia bus ministrų pozicija dėl abejonių keliančių viceministrų, teigia prezidentės patarėjas vidaus politikos klausimais Mindaugas Lingė.
Prezidentės patarėjas: pasikeitimai ministerijose – iki inauguracijos
© DELFI / Šarūnas Mažeika

„Svarbu ne tiek pavardės, bet pats principas, kaip formuojamos komandos ir kaip žiūrima į vienokius ar kitokius prasilenkimus su įstatymus. Apskritai visi abejones keliantys viceministrai turi būti įvertinti principingai ir griežtai“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė M.Lingė.

Anot jo, ministerijų komandų pakeitimai turėtų įvykti dar iki D.Grybauskaitės inauguracijos liepos 12 dieną.

„Svarbiausias dalykas, kad tikrai nereikėtų laukti inauguracijos, tai galėtų įvykti jau iki kol vyriausybė grąžins įgaliojimus, kad prezidentė matytų, ar iš tikrųjų vyriausybė jau yra pasiryžusi atsinaujinti, ar atskiri ministrai reaguoja į prezidentės pastabas ir ar yra linkę priimti kažkokius pokyčius. Paskui, kai jau bus grąžinti įgaliojimai, prezidentė atitinkamai vertins pačios vyriausybės situaciją ir atskirų ministrų situaciją“, - kalbėjo M.Lingė.

Anot jo, prezidentė iš koalicijos tikisi daugiau skaidrumo ir efektyvumo, o ne tarnavimo siauroms interesų grupėms.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.