aA
Šiaulių apygardos teismas pirmadienį kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo veiklą kaltu pripažino Pakruojo rajono vicemerą Romą Medzvecką.
Nuteistas Pakruojo vicemeras R. Medzveckas
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Jam skirta 26 tūkst. litų piniginė bauda, BNS informavo teismo atstovas spaudai Vytautas Jončas.

Jeigu nuosprendis įsiteisės, R,Medzveckas neteks vicemero posto - teismas trejiems metams jam atėmė specialiąją teisę būti renkamam ar išrinktam į valstybės ar savivaldybės ar jos įstaigų postus.

Kaip skelbta, Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kišimosi į valstybės tarnautojo ar viešojo administravimo funkcijas atliekančio asmens veiklą, 2013 metų rugsėjo 30 dieną pateikė įtarimus Pakruojo rajono savivaldybės mero pavaduotojui.

„Įtariama, kad mero pavaduotojas, nevengdamas viešųjų ir privačių interesų konflikto, pasinaudodamas savo, kaip vietos valdžios atstovo statusu ir įtaka, siekdamas turtinės naudos sau ir kitiems asmenims, piktnaudžiavo tarnyba ir kišosi į Pakruojo rajono savivaldybės darbuotojo veiklą, skelbė STT.

Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad R.Medzveckas iš Lygumų žemės ūkio bendrovės pirmininko neatlygintinai gavo 251 kvadratinį metrą stogo dangos. Šią 11 tūkst. 254 litų vertės stogo dangą vicemeras panaudojo savo namo remontui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.