aA
JAV teismas nubaudė gydytoją Styven Moss (Stiveną Mosą) 5 tūkstančių dolerių bauda ir 10 metų kalėjimo.
Jis išrašinėjo savo pacientams “Viagrą” ir kitus medikamentus “Internetu”. Bylos pretekstu tapo ta aplinkybė, kad medikas prieš išrašydamas receptus neapžiūrėdavo savo pacientų ir nežinodavo tikrosios jų sveikatos būklės.

Medikas plačiai reklamavo savo paslaugas ir siūlė preparatus nuo nuplikimo, artrito, kenksmingų įpročių.

Pats S.Mosas neigia savo kaltę: “Esu įsitikinęs, kad po dešimties metų man pateikti kaltinimai pasirodys absurdiški. Medicinine praktika “Internete” užsiiminės daugelis”.

Virtuali medicina, JAV vyriausybės atstovų manymu, jau rimtai pradėjo kelti grėsmę gyventojų sveikatai. Nors kol kas statistikos duomenys nėra bauginantys, o “Internetas” dar netapo medikų pajamų šaltiniu. Tačiau JAV Sveikatos apsaugos ministerija prognozės neguodžia: kai kurie specialistai, o veikiau – tikri šarlatanai, vis dažniau naudoja “Internetą” ir patiklius jo vartotojus pasipelnymo tikslu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.