aA
Šiltais bei neramiais orais pradedame naują savaitę. Ne ką oras pasikeis ir artėjant savaitės viduriui.
Vasariški orai nesitrauks visą savaitę
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

Pirmadienį dieną nepastoviai debesuota, daug kur trumpi lietūs, kai kur smarkūs, vietomis perkūnija, kruša, škvalas. Tik vakarinėje dalyje oras šils iki 19-23, Šiaurės Rytinėje – 24-29 laipsnių šilumos.

Antradienį ir trečiadienį lietaus kamuoliniai debesys dažniau užsuks į Aukštaitiją ir Dzūkiją. Kai kur pasigirs perkūnijos. Dvelks silpnas, įvairių krypčių vėjas, tačiau žaibuojant vietomis įsistiprės iki 14 m/s.

Naktys šiltos: 11-16, o dienomis 22-27 laipsniai šilumos.

Ketvirtadienį trumpi lietūs su perkūnijomis užsiliks tik kai kur – šalies Šiaurėje. Vėjas kryps iš Pietryčių, Pietų. Temperatūra išliks panaši: naktį pasvyravusi nuo 11 iki 16, dieną suskubs kilti iki 23-28 laipsnių šilumos.

Penktadienį lietaus debesys Lietuvą turėtų aplenkti. Taigi, lietus mažai tikėtinas. O štai Pietryčių-Pietų vėjas atgins dar šiltesnius orus. Naktį oras vos spės atvėsti iki 12-17, o dieną – 25-30 laipsnių šilumos.

Vasariški orai kol kas pasiryžę mūsų šalyje užsilikti ir savaitgalį. Po savaitės irgi prognozuojami šilti orai: naktimis apie 15, dienomis apie 25 laipsnius. Tačiau dienomis kai kur prapliups trumpos liūtys su perkūnijomis.

www.lrt.lt