aA
Pernai žemėmis užpiltame ir gėlynu paverstame buvusiame Seimo fontane kol kas auga tik piktžolės. Sostinės savivaldybė žada, kad jau kitą savaitę pradės ten sodinti gėles.
Seimo fontano laukia permainos
© DELFI / Tomas Vinickas

„Su miestu yra kalbėta, jie yra prižadėję, kad kitą savaitę ten tikrai atsiras gėlynas. Pagrindinis dalykas, matyt, buvo užtrukę nepalankūs orai, be to, gėlės yra brangios“, - BNS sakė Seimo kancleris Jonas Milerius.

Kita vertus, jis sutiko, kad kitose miesto vietose gėlynai seniai sutvarkyti ir žydi.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė svarstė, kad savivaldybė tokiu būdu rodo savo požiūrį į parlamentą.

„Meras Artūras Zuokas, matyt, tokia išraiška kontaktuoja su Seimu. Ne kartą prašyta perduoti fontaną Seimo žinion, ir mes būtume jį susitvarkę, o Vilniaus meras taip ignoruodamas Seimą gadina visą reprezentacinį Vilniaus vaizdą. Tikrai daug žmonių, turistų lankosi toje vietoje“, - BNS sakė parlamento vadovė.

Už miesto ūkį atsakingas sostinės vicemeras Romas Adomavičius tvirtino, kad gėlynas prie Seimo bus pradėtas tvarkyti kitą savaitę.

„Kitą savaitę tikrai pradedame darbus. Vėliausiai iki gegužės 28 dienos viskas turi būti sutvarkyta, bet aš tikiuosi, kad pavyks užbaigti iki savaitės pabaigos“, - BNS teigė jis.

Pasak R.Adomavičiaus, sutvarkyti parlamento prieigas uždelsta dėl lėšų stygiaus.

„Dūstame nuo finansinių problemų“, - sakė jis.

Gegužės pabaigoje parlamento rūmuose vyks NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesija.

„Tada, matyt, ne tik jūs, bet ir viso pasaulio NATO delegacijos atkreips dėmesį, kad pas mus auga piktžolės“, - nuogąstavo Seimo kancleris.

Pernai prieš Lietuvai pradedant pirmininkauti Europos Sąjungos Tarybai savivaldybei priklausantį neveikiantį fontaną nutarta užpilti žemėms, apsodinti gėlėmis. Atėjus rudeniui gėlės išrautos, jų vietoje pradeda dygti piktžolės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.