aA
Vengrijos teisėsaugos žinybos dėl galimo šnipinėjimo Rusijai pareikalavo panaikinti vengrų europarlamentaro Belos Kovačo imunitetą.
Vengrijos europarlamentaras įtariamas šnipinėjęs Rusijai
© Reuters/Scanpix

Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo atstovas ketvirtadienį patvirtino, kad gautas atitinkamas prokuratūros Budapešte prašymas, praneša agentūra AFP.

Jis pažymėjo, kad prašymas bus nagrinėjamas tik tuo atveju, jei kraštutinių dešiniųjų atstovas B. Kovačas bus perrinktas į Europos Parlamentą. Prokuratūros teigimu, parlamentaras įtariamas nusikaltimu, už kurį gresia nuo 2 iki 8 metų kalėjimo.

Vengrijos dienraštis "Magyar Nemzet", remdamasis neįvardytais vengrų žvalgybos šaltiniais, paskelbė, kad pradėtas tyrimas prieš B. Kovačą dėl "šnipinėjimo prieš Europos Sąjungos institucijas". 54 metų politikas iš radikalių dešiniųjų partijos "Jobbik" rinkimuose į Europarlamentą partijos sąraše įrašytas trečiuoju numeriu.

B. Kovačas kaltinimus neigia. Jis kalba apie "gryną šmeižto kampaniją", kurios tikslas yra sutrukdyti "Jobbik" partijai patekti į Europarlamentą. Kartu politikas patikino "niekada nepriklausęs vengrų ar užsienio slaptajai tarnybai".

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.