aA
NATO oro policijos misijos naikintuvams teko kilti į orą iš Šiaulių, nes danguje pasirodė nekviesti svečiai - rusų naikintuvas Su-27.
Teko pakelti NATO naikintuvus iš Šiaulių
© KAM

Apie ketvirtadienio incidentą praneša lrytas.lt, remiantis Lenkijos žiniasklaida - portalu wp.pl.

Pranešama, kad į dangų kilo šiuo metu misiją atliekantys Lenkijos kariai su naikintuvu Mig-29.

Jie nustatė, kad iš Kaliningrado virš neutralių vandenų atskriejantis nežinomas lėktuvas, kuris neatsakinėjo į bandymą susisiekti ir nepateikė skrydžio plano, yra rusų Su-24.

Kai naikintuvas buvo identifikuotas, lenkų pajėgos grįžo į bazę Šiauliuose.

DELFI primena, jog tai ne pirmasis panašaus pobūdžio incidentas pastaruoju metu. Šią savaitę Lietuva tapo jau trečiąja Baltijos valstybe, kuriai dėl neatpažinto lėktuvo teko į orą pakelti NATO pajėgų naikintuvus. 

Ketvirtadienį Baltijos oro erdvę saugantys NATO naikintuvai identifikavo virš Latvijos ekonominės zonos vandenų skrendantį rusų sraigtasparnį. Naikintuvai į orą buvo pakelti, kai neatpažintą orlaivį pastebėjo oro erdvę stebintys radarų operatoriai.

Paaiškėjo, kad Latvijos išskirtinėje ekonominėje zonoje Baltijos jūroje skrido „Ka-27“ sraigtasparnis, Rusijos karinėse oro pajėgose daugiausiai naudojamas kovai su povandeniniais laivais.

Taip pat pirmadienį į orą pakelti Danijos naikintuvai F-16, dislokuoti Estijos Emario aviabazėje. Tokių veiksmų imtasi dėl galimo pavojaus, kai buvo gautas signalas, jog prie NATO šalių oro erdvės priartėjo neatpažintas skraidantis objektas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.