aA
Seimas priėmė Baudžiamojo kodekso pataisą, kuri stabdys senaties skaičiavimą asmeniui įgijus teisinę neliečiamybę.
Įgijus imunitetą, senaties skaičiavimas stos
© DELFI / Tomas Vinickas

Už tokią pataisą ketvirtadienį balsavo 75 parlamentarai. Pataisa numato, kad jeigu nusikalstamą veiką padaręs asmuo turi imunitetą nuo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn, senaties eiga sustoja. Senaties eiga atsinaujintų nuo tos dienos, kai imunitetas nutrūktų.

Pataisą inicijavo opozicinės Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovas Vitalijus Gailius. „Šiandien Seimas vienbalsiai balsavo už pataisas – tai geras signalas ir aiškus įsipareigojimas ateičiai. Politikams ir teisėjams imunitetas suteiktas ne tam, kad juo piktnaudžiautų bėgdami nuo atsakomybės. Ne vieną kartą matėme, kai ilgos imunitetą turinčių asmenų kadencijos tampa rimta kliūtimi siekiant vykdyti teisingumą. Dabar šito kliuvinio nebelieka“, – Liberalų sąjūdžio frakcijos išplatintame pranešime cituojamas V.Gailius.

Seimo narių, ministrų ir teisėjų imunitetai nuo baudžiamosios atsakomybės yra įtvirtinti Konstitucijoje ir šalies įstatymuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.