aA
Sergejus Fedotovas, Seimo narės „darbietės“ Vitalijos Vonžutaitės vyras, oficialiai tapo „darbiečių“ kontroliuojamo valstybinio žemės ūkio sektoriaus dalimi.
Vitalija Vonžutaitė, Sergejus Fedotovas, Vigilijus Jukna
Vitalija Vonžutaitė, Sergejus Fedotovas, Vigilijus Jukna
© DELFI montažas (DELFI, futbolo klubo „Hearts“ nuotr.)

Aprimus skandalui dėl jo laimėto konkurso, S. Fedotovas jau vadovauja Valstybinei augalininkystės tarnybai prie Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM).

Iki Vladimiro Romanovo imperijos griūties šioje verslo grupėje aukštas pareigas užėmęs V. Vonžutaitės vyras DELFI nurodė Augalininkystės tarnybai vadovauti pradėjęs praėjusią savaitę.

„Pradėjau dirbti nuo gegužės 5 d.“, - sakė S. Fedotovas.

Paklaustas, kaip vertina Seimo opozicijos viešai reiškiamas abejones dėl jo triumfo, naujasis Augalininkystės tarnybos vadovas teigė nenorįs leistis į diskusijas su politikais.

„Dabar nenoriu jokių komentarų dalinti ir reaguoti į kažkokią kritiką – objektyvią ar neobjektyvią“, - tęsė S. Fedotovas.

Kaip Augalininkystės tarnybos direktoriumi tapęs buvęs V. Romanovo bendražygis vertina kalbas, jog prie jo sėkmės prisidėjo antroji pusė? Lygiai taip pačiai.

„Kažkokiais spekuliaciniais klausimais, gandais aš nenorėčiau užsiiminėti ir komentuoti kažkokių tai gandų ar kažkieno įsivaizduojamų dalykų. Aš dirbu savo darbą, koncentruojuosi, kad tas darbas būtų geros kokybės ir rezultatai būtų geri. Ir tai man svarbiausia“, - reziumavo S. Fedotovas.

DELFI primena, jog triukšmas dėl S. Fedotovo kilo po DELFI publikacijos. V. Vonžutaitės sutuoktinis laimėjo ŽŪM skelbtą konkursą Augalininkystės tarnybos vadovo pareigoms užimti. Palyginti su ankstesniam vadovui taikytais reikalavimais, atrankos kriterijai buvo gerokai sušvelninti. Pavyzdžiui, ŽŪM atsisakė reikalavimo kandidatams turėti patirties žemės ūkio sektoriuje. Be to, atrankai vadovavo „darbietė“ viceministrė Živilė Pinskuvienė.

Žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna patikino nurodęs išaiškinti, ar skiriant S. Fedotovą nebūta pažeidimų. Tiek jis, tiek Ž. Pinskuvienė dievagojosi nežinoję, kad ŽŪM konkurse triumfavo artimos Viktoro Uspaskicho bendražygės, kartu su juo Darbo partijos byloje teisiamos V. Vonžutaitės vyras. Savo patikrinimą atliko ir Valstybės tarnybos departamentas – jo specialistai S. Fedotovo triumfo aplinkybėse procedūrinių pažeidimų nerado.

Norą siekti Augalininkystės tarnybos vadovo posto išreiškė 11 pretendentų. Galutinėje stadijoje liko tik trys kandidatai, o S. Fedotovas turėjo tik vieną realų konkurentą – trečiasis pretendentas nepasirodė atrankoje. V. Vonžutaitės vyras laimėjo surinkęs 9,6 balo iš 10 galimų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.