aA
Konservatorius giria Rusiją. Negali būti? Gali. Jei kalbama apie „Euroviziją“ ir jos nugalėtoją.
„Eurovizijos“ aidai: konservatorius giria Rusiją
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Komplimentų Rusijai pažėrė konservatorius Kazimieras Kuzminskas. Jis „Eurovizijos“ klausimą iškėlė Vyriausybės valandos metu – politiko nuomone, Kultūros ministerija turėtų imtis „Eurovizijos“, o vienam iš konkursų močiučių ansamblį parinkusi Rusija yra geras pavyzdis.

„Ką tik nuvilijo per Europą visą „Eurovizijos“ konkursas. Dalyviai atstovauja atskiras valstybes. Dabar laimėjo, pirmą vietą paėmė – nežinau, ar jinai, ar jis ten. Ir kaip austrai, kažin, sureaguos į tai. Mūsų Lietuvai taip pat atstovavo atstovai. Nu, neypatingai pasirodė, manau. Ar Kultūros ministerija dalyvauja atrenktant tame, konkursuose? Ar turi kokią nors įtaką? O jeigu ne – tai kodėl? Nes vis dėlto atstovaujame Lietuvą. Ir tikrai – žiūrėkit, Rusijos tos močiutės kaip sudalyvavo nacionaliniu pagrindu, pirmą vietą paėmė. O šiuo metu apie Lietuvos (pasirodymą „Eurovizijoje“ – DELFI) – faktiškai jokios lietuvybės neparodyta“, - kreipdamasis į kultūros ministrą piktinosi K. Kuzminskas.

Tiesa, konservatorius kiek suklydo. Jo minimos Rusijos atstovės „Buranovskije babuški" Eurovizijos nelaimėjo: močiučių kolektyvas 2012 m. konkurse užėmė antrąją vietą.

Kultūros ministras, „darbietis“ Šarūnas Birutis konservatoriui paaiškino, pasirodo, jam nežinomą tiesą – kad „Eurovizija“ yra komercinis renginys.

„Man asmeniškai visai patiko lietuvės daininkės pasirodymas. O kadangi vertinimai yra ne komisijos, o balsų, o tai yra simpatijos šalių atskirų, tai užėmė tokią vietą, kokią užėmė. Iš principo galiu pasakyti, kad konkursas yra taip organizuotas, kad vertintų būtent žiūrovai. Ir valstybės dalyvavimas, be abejo, galimas. Mes visaip kaip remiame. Bet tai yra prodiuseriai, kurie susirenka pinigus, kurie organizuoja visą paruošiamąjį darbą. Mes su jais kalbamės, dalyvaujame tame. Tačiau nemanau, kad biudžete Seimo nariai numatytų atsikrą eilutę „Eurovizijos“ pasiruošimui“, - atsakė š. Birutis.

K. Kuzminskui replikavo ir posėdžiui pirminkavęs socdemas Algirdas Sysas. „Rinkimai toks dalykas, Kazimierai“, - sakė A. Sysas, primindamas, jog ne visada laimi tie, kurie tau patinka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.