aA
Pietų Afrikos Respublikos (PAR) teisėja trečiadienį nurodė atlikti psichiatrijos ekspertizę dėl Oscaro Pistoriaus, siekiant nustatyti, ar jam pasireiškia „generalizuoto nerimo sutrikimas“, tad padidėjo tikimybė, kad jo teismo procesas užtruks.
Oscaras Pistorius
Oscaras Pistorius
© Reuters/Scanpix

Teisėja Thokozile Masipa sakė, jog reikia „deramo tyrimo“ dėl to, ar sprinteriui pasireiškia šis sutrikimas, nes jis galėtų reikšti, kad jis nėra visiškai atsakingas už savo veiksmus nušaunant draugę Reevą Steenkamp. Manekenė buvo nušauta pernai per Šv.Valentino dieną.

„Kaltinamasis gal detaliai ir nekėlė klausimo, kad incidento metu baudžiamąja prasme nebuvo atsakingas, bet įrodymai ... aiškiai iškelia šį klausimą“, – sakė ji.

T.Masipa sakė, kad visapusiškas nurodymas bus duotas kitą antradienį, kai teismas vėl susirinks į posėdį, bet užsiminė, kad gali palankiai pažiūrėti į pasiūlymą laikyti O.Pistorius ambulatoriniu ligoniu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.