aA
Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai antradirnį Elektrėnuose sulaikė asmenis, įtariamus narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimu.
Sulaikyti elektrėniškiai su itin spalvinga patirtimi
© Stopkadras

Policija praneša, kad vykdant kovą su neteisėta šių medžiagų apyvarta ir atliekant ikiteisminį tyrimą dėl jų platinimo, buvo gauta duomenų, kad Elektrėnų sav. gyventojai A. M. (gimęs 1993 m.) ir H. M. (gimęs 1992 m.) Elektrėnuose realizuoja psichotropines medžiagas. Kartu sulaikyta ir moteris, tačiau manoma, kad ji neplatino narkotikų, tik, greičiausiai, atvyko su vienu įtariamųjų.

Pasitelkus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus, organizuotos specialiosios priemonės metu A. M. ir H. M. buvo sulaikyti, kaip įtariama, psichotropinių medžiagų, pardavimo metu.

Pas juos rasta daugiau nei 800 kapsulių. Kratų jų namuose metu buvo rasta cheminių medžiagų (miltelių pavidalu), įtariama, psichotropinių medžiagų, įrangos ir priemonių, skirtų šioms medžiagoms sverti, pakuoti ir pan.

A. M. ir H. M. sulaikyti 48 valandoms, jiems pateikti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 1 d., sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės – suėmimo jiems skyrimo.

Gavus ekspertų išvadas dėl rastų medžiagų, įtarimai gali būti pateikti dėl didelio psichotropinių ar narkotinių medžiagų kiekio įgijimo, laikymo, platinimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 2 d.).

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-asis skyrius.

Įtariamieji A. M. ir H. M. yra anksčiau teisti ir gerai žinomi Elektrėnų policijos pareigūnams, kaip asmenys, linkę daryti nusikalstamas veikas. Elektrėnų policijos komisariate šiuo metu atliekami keli ikiteisminiai tyrimai dėl jų padarytų piktybinio chuliganizmo, kūno sužalojimų.

Taip pat turima duomenų, kad abu sulaikytieji darė ir daugiau nusikaltimų (savavaldžiavimas, asmenų terorizavimas), todėl atpažinusius ir nuo jų nukentėjusius asmenis prašome kreiptis į Elektrėnų policijos komisariato Kriminalinės policijos skyrių telefonais (8 528) 39 659 arba (8 686) 47 755.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.