aA
Lenkijoje populiarėja egzorcizmas - vis daugiau kunigų maldomis ir švęstu vandeniu bando išvaryti velnią iš piktųjų dvasių apsėstų žmonių . Tačiau kai egzorcizmo imasi pasauliečiai, tai baigiasi tragedija. Tuo įsitikino Šventojo Kryžiaus Ostroviecko miesto policija, atvykusi apžiūrėti mirusios 73 metų moters.
Savamokslis egzorcistas savaitę kankino savo motiną, kol ji mirė
© Shutterstock nuotr.

Moteriai buvo sulaužyti šonkauliai, smarkiai sumuštas veidas, nuo smūgių kumščiais ištinusi galva, rašo dienraštis "Fakt".

Kaip sakė Ostroviecko prokuratūros atstovas spaudai Miroslawas Cebula, moterį nužudė jos 39 metų sūnus, kuris aiškino policijai, jog norėjo iš motinos kūno išvaryti velnią, todėl visą savaitę, savaip atlikdamas egzorcizmo procedūras, ją be gailesčio mušė, kol galiausiai ši mirė. "Egzorcistui" gresia kalėjimas iki 12 metų.

Šioje byloje taip pat suimta nužudytosios 38 metų dukra, kuri, kaip nustatė policija, drauge su broliu tyčiojosi ir kankino motiną. Duktė ne tik nesulaikė nuo žiaurumo savo brolio, bet netgi atsisakė motinai iškviesti greitąją pagalbą. Jai už grotų gali tekti praleisti penkerius metus.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.