aA
Valdantieji ir opozicijos atstovai antradienį Seime įsivėlė į ilgus ginčus, kieno nuopelnu gerėja gyvenimas.
Politikai nebepasidalina nuopelnų
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Pirmieji tvirtino, kad tik jiems stojus prie šalies vairo ir ištaisius buvusios valdžios klaidas sugrįžta pasitikėjimas valstybe. Su tuo nesutinkantys konservatoriai ir liberalai ragino nesisavinti jų pasiekimų. Parlamentarų diskusija dėl Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitos virto smarkiu žodžiavimusi, rašo „Lietuvos žinios“.  

Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus teigimu, Vyriausybės pateikto dokumento negalima vadinti veiklos ataskaita, nes jame apžvelgta viskas, kas gero įvyko Lietuvoje praėjusiais metais. Nors dažniausiai tai esą neturėjo nieko bendro su ministrų kabineto veikla. 

„Kodėl Vyriausybė nepateikė savo veiklos ataskaitos? Nes tos veiklos buvo nedaug, todėl ir išėjo parašyti tokį dokumentą, kurį galima pavadinti tik vienu terminu - Vyriausybės neveiklos ataskaita“, - iš Seimo tribūnos kalbėjo politikas. Tiesa, jis pripažino, kad šį tą gero Vyriausybė vis dėlto nuveikė: padidino minimalią algą, paspartino renovaciją ir sėkmingai pirmininkavo Europos Sąjungos (ES) Tarybai.

Atremti kritikos strėlių į Seimo tribūną pakilęs A. Butkevičius gėdingu melu pavadi konservatoriaus Jurgio Razmos teiginius, kad iš praėjusios ES finansinės perspektyvos nepanaudota 1,5 mlrd. litų paramos. Vyriausybės vadovo tikinimu, pernai kontraktuota 99,6 proc. visų numatytų lėšų. Pasak A. Butkevičiaus, pavyko sumažinti šilumos, elektros energijos kainas. Įsikarščiavęs A. Butkevičius kalbėjo ir apie derybas su Rusijos dujų milžine „Gazprom“. 

„Prašyčiau nespekuliuoti, neieškoti priežasčių, paaiškinimų, pateisinimų, kad lyg kažkas už sūrį, sviestą ruošiasi atsisakyti arbitražo Stokholme. Tai yra nerimtų politikų kalbos. Iš šios tribūnos galiu drąsiai pasakyti, kad nuo liepos 1 d. dujų kaina buitiniams vartotojams sumažės nuo 20 iki 30 proc.“, - pažymėjo jis. Ginti Vyriausybės stojo ir kiti valdantieji.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.