aA
Gegužės 12 d. apie 18.00 val. Jonavos rajono, Ruklos miestelio ribose Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai patikrinti sustabdė automobilius „Peugeot 806“, kurį vairavo Jonavos gyventojas G. Ch. (gimęs 1980 m.) ir „Renault Espace“, kurį vairavo Jonavos gyventojas A. K. (gimęs 1972 m.).
Nufilmuota: kiek kontrabandos sukišta į automoblius, kad iš karto nekristų į akį
© Stopkadras

Policijos pareigūnai informuoja, kad patikrinus automobilių bagažines, abiejose rasta po 14 pakuočių su cigaretėmis „Fest“, iš viso 7 000 pakelių cigarečių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Pirminiais duomenimis gabentų cigarečių preliminari muitinė vertė 52 640 Lt.

Kauno apskr. VPK Jonavos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 1992 str. 1 d. Už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas baudžiama bauda arba laisvės atėmimu iki septynerių metų.

Automobilius vairavę asmenys buvo pristatyti į policijos komisariatą, G. Ch. uždarytas į areštinę, A. K. po apklausos išleistas. Abu įtariamieji ankščiau teisti, policijai žinomi.

Policija primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai galite pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba 112. Dėkojame visiems, kurie jau skambino ir suteikė vertingos informacijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.