aA
Vyriausybės vadovas socialdemokratas Algirdas Butkevičius sako manantis, jog po prezidento rinkimų valdančioji koalicija turėtų nesikeisti, nes bet koks politinis nestabilumas galėtų kelti grėsmę strateginiams tikslams.
A. Butkevičius sunerimo dėl politinio stabilumo
© DELFI / Tomas Vinickas

„Aš manau, kad mūsų valstybei yra labai svarbu išlaikyti politinį stabilumą, nes mes turime labai ambicingų planų, kuriuos turėtume ir šiais metais įgyvendinti – aš jau minėjau ne vieną kartą, tai euro įvedimas ir LNG (suskystintų gamtinių dujų) terminalas Klaipėdoje, ir bet koks politinis nestabilumas iššauktų, aš manau, kai kurias neigiamas pasekmes. Tai aš esu nusiteikęs, kad valdančioji dauguma ir toliau galėtų sėkmingai dirbti“, - antradienį interviu Lietuvos radijui sakė A.Butkevičius.

Prezidento rinkimų antras turas Lietuvoje vyks gegužės 25 dieną kartu su Europos Parlamento rinkimais. Antrajame ture varžysis antros kadencijos siekianti dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir socialdemokratas europarlamentaras Zigmantas Balčytis.

Po 2012 metų Seimo rinkimų valdančiąją daugumą sudarė keturios partijos - Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija.

Pagal Konstituciją, Vyriausybė turi grąžinti įgaliojimus išrinkus Respublikos Prezidentą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.