aA
Pažeminimą ir smurtą mokykloje iš bendramokslės patyrusi mergina griebėsi keršto – jau baigusi mokyklą nutarė „paauklėti“ ją skriaudusią merginą.
Dėl mokykloje išgyvento pažeminimo mergina griebėsi keršto
© Shutterstock nuotr.

Tačiau „keršto akcija“ Biržų rajono gyventojai Viktorijai K. baigėsi baudžiamąja byla. Maža to, 21 metų mergina privalės į valstybės biudžetą sumokėti 520 litų baudą. Taip nusprendė teismas, išnagrinėjęs Viktorijai K. iškeltą bylą dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Bylos duomenimis nustatyta, kad kovo 22-ąją, apie 18 val., Viktorija K. Biržų rajone, Vabalninko miestelyje, prie prekybos centro „Maxima“, užpuolė ir sumušė toje pačioje mokykloje anksčiau besimokiusią merginą.

Teismas konstatavo, kad mergina viešoje vietoje, kitų asmenų akivaizdoje, įžūliu – neleistinu, akivaizdžiai agresyviu ir moralės požiūriu nepriimtinu, aplinkinius šokiruojančiu – elgesiu, tyčia pagriebdama buvusiai bendramokslei už plaukų, juos pešdama, bei spirdama du kartus į sėdmenis ir kartą į blauzdikaulį, nukentėjusiajai sukėlė fizinį skausmą.

„Šiais visais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką“, – nusprendė teismas.

Viktorija K. neneigė savo kaltės, tačiau teisinosi, kad pykčio protrūkis galėjo kilti dėl per didelio tądien suvartoto alkoholio kiekio.

„Būdama prie parduotuvės pamačiau merginą, kurią pažįstu nuo mokyklos laikų – labai susierzinau, tuomet, kai lankiau mokyklą, ji iš manęs tyčiodavosi, įžeidinėdavo, juokdavosi, net imdavo asmeninius daiktus, dėl to jausdavausi pažeminta vaikų akivaizdoje“, – policijos pareigūnams sakė Viktorija K.

Ji tikino, kad šie prisiminai ir sukėlė pykčio protrūkį: „Griebiau jai už plaukų, po to du kartus įspyriau į sėdmenis ir vieną kartą į dešinės kojos blauzdą, o paskui nuėjau“.

Nukentėjusioji po šio įvykio nutarė netylėti – kreipėsi į policijos pareigūnus. Dvi paras areštinėje praleidusi Viktorija K. iš karto skubo atsiprašyti, tiesa, į akis nukentėjusiajai taip ir neišdrįso pažiūrėti – nusiuntė atsiprašymo laiškelį socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

Šio atsiprašymo nukentėjusiajai pakako – ji pareigūnams vėliau prisipažino, kad merginai atleido ir savyje jokio pykčio nebelaiko.

Tiesa, nukentėjusioji taip ir nesuprato, kodėl buvo užpulta prie parduotuvės.

„Kai atvažiavusi apsipirkti, prie įėjimo pasistačiau dviratį – tada man iš už nugaros pribėgo mergina ir ėmė tampyti už plaukų, po to dar apspardė – ji rankoje laikė butelį degtinės, buvo labai agresyvi, šaukė įvairiais žodžiais, – prisiminė nukentėjusioji. – Vėliau pardavėja man pasakė, kas ta mergina – su ja mokiausi toje pačioje mokykloje, tačiau iš jos nesityčiojau“.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad Viktorija K. kartą jau buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn, tačiau byla jai buvo nutraukta susitaikius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.