aA
Po pirmadienį Vyriausybės rūmuose vykusių valdančiųjų partijų lyderių pietų paramą socialdemokratų kandidatui į prezidentus Zigmantui Balčyčiui išreiškė „tvarkiečiai“ ir „darbiečiai“.
Z. Balčyčiui paramą pažadėjo R. Paksas ir V. Uspaskichas
© DELFI / Kiril Čachovskij

Tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomaševskis sakė neturįs įgaliojimų tokiam pažadui.

„Mums lengviau negu kitiems koalicijos partneriams. Pasakėme savo sprendimą prieš savaitę ir nuosekliai tai (paramą Z.Balčyčiui - BNS) tęsiame. Manau, kad Lietuvai reikalingas kitas prezidentas, be to, ne visi norintys žmonės galėjo pasirinkti vienokį ar kitokį kandidatą. Bet Lietuvos piliečiai pademonstravo, kad norėtų kito prezidento. Tai rodo pats skaičius, kad 350 tūkst. žmonių mažiau balsavo už D.Grybauskaitę nei prieš penkerius metus“, - Vyriausybėje žurnalistams sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas.

Darbo partijos garbės pirmininkas Viktoras Uspaskichas tvirtino pažadėjęs paramą Z.Balčyčiui ir vylėsi, kad jo poziciją parems partijos taryba.

Anot jo, į antrą turą su antros kadencijos siekiančia prezidente Dalia Grybauskaite patekęs Z.Balčytis turi realią galimybę laimėti rinkimus.

„Šansų yra šimtaprocentinių laimėti, nes dar yra tų, kurie neatėjo į pirmą turą. Gal jie neatėjo, kadangi manė, kad rezultatai jau nulemti. Dabar intriga gali sužadinti ir tuos, kurie neatėjo. Galimybė yra, ir tai rodo praktika“, - tvirtino V.Uspaskichas.

Z.Balčytis sakė manąs, kad valdančiųjų partijų paramos pakaks laimėti per antrąjį turą. Juoba, kad jis vylėsi ir kitų partijų palaikymo.

V.Uspaskichas taip pat informavo, jog per koalicijos susitikimą kalbėta ir apie galimas permainas Vyriausybėje po prezidento rinkimų, tačiau jų nedetalizavo.

„Dėl ministrų mes ir šiandien kalbėjome, kad Darbo partija turi stipresnių kandidatų į ministrus“, - teigė V.Uspaskichas.

Paklaustas, ar pati partija ketina keisti kurį nors savo deleguotą ministrą, „darbietis“ tvirtino šiuo metu nenorįs „šitos intrigos kelti, nes dabar visas dėmesys turi būti nukreiptas į antrą rinkimų turą“.

R.Paksas vylėsi, kad valdančioji koalicija išliks stabili, ypatingų pokyčių Ministrų kabinete neturėtų būti.

Sekmadienį per pirmąjį prezidento rinkimų turą prezidentė D.Grybauskaitė surinko 46 proc. balsų, už Z.Balčytį balsavo apie 14 proc. balsavusių Lietuvos piliečių.

Antrasis prezidento rinkimų turas vyks gegužės 25 dieną kartu su rinkimais į Europos parlamentą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.