aA
Gegužės 8 d. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Autotransporto priemonių grobimo tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnams įkliuvo policijai gerai žinomi du panevėžiečiai. Teismas leido juos suimti mėnesiui.
Škoda Fabia
Škoda Fabia
© Gamintojo nuotr.

Gegužės 8 d. į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vienos uždarosios akcinės bendrovės pardavimų vadovas dėl automobilio „Škoda Fabia“, stovėjusio daugiabučio namo kieme Panevėžyje, Smėlynės g., vagystės. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

Tyrimą pradėję APGTS pareigūnai nustatė, kad 2011 metais pagamintas automobilis „Škoda Fabia“ buvo pavogtas 2 val. Pareigūnai automobilį rado viename iš garažų metalinių garažų kooperatyve Panevėžyje, Savitiškio gatvėje, ir 17 val. sulaikė du įtariamuosius panevėžiečius – V. P., gimusį 1989 m., anksčiau teistą už nužudymą, ir D. L., gimusį 1992 m., anksčiau teistą už vagystes. Abu jaunuoliai policijai gerai žinomi dėl vagysčių iš gyvenamųjų patalpų.

Gegužės 9 d. Panevėžio miesto apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir skyrė įtariamiesiems suėmimą vienam mėnesiui, praneša Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

APGTS vyriausioji tyrėja Lina Žebrienė pabrėžė, kad nusikaltimą atskleisti padėjo automobilyje įrengta gera apsaugos sistema. Ji leido greitai nustatyti automobilio slėpimo vietą. Skyriaus pareigūnų profesionalumas gelbėjo sulaikant įtariamuosius. Tikimasi, kad baudžiamoji byla teismui bus perduota pagreitinto proceso tvarka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.