aA
Panemunės punkte pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietį ir jo vairuotą automobilį „Infiniti FX 35 Premium“. Įtariama, kad užsienietis pateikė suklastotą rusišką vairuotojo pažymėjimą. Be to, VSAT pareigūnai aiškinasi, ar nesuklastotas automobilio identifikacinis numeris.
Pasieniečiai sulaikė ruso „Infiniti“: mašina, įtariama, vogta ir „padabinta“ sovietine simbolika
© VSAT

Penktadienį VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai Panemunės kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Kaliningrado srities važiavusio automobilio „Infiniti FX 35 Premium“ ir jo vairuotojo, 27-erių Rusijos piliečio, dokumentus. Ant 2011 m. laidos mašinos, išmargintos rusiškais užrašais ir sovietų karinių lėktuvų piešiniais su Lietuvoje uždraustomis raudonomis penkiakampėmis žvaigždėmis, buvo Rusijos valstybiniai numeriai.

Patikros metu užsienietis pateikė rusišką vairuotojo pažymėjimą, kuris pasieniečiams iškart sukėlė įtarimų. Dokumentą patikrinus specialia įranga paaiškėjo, kad šis pažymėjimas, įtariama, yra visiška klastotė, praneša VSAT.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasieniečiams įtarimų sukėlė ir automobilis, todėl numatoma atlikti jo identifikacinio numerio ekspertizę. „Infiniti FX 35 Premium“ saugomas Pagėgių rinktinėje.

Jo vairuotojas po apklausos buvo paleistas skyrus kardomąją priemonę – 5 tūkst. litų piniginį užstatą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.