aA
Moterį apipylęs degiu skysčiu, vyras reikalavo švelnumo – kitaip grasino ją papjauti ir padegti.
Dyzelinu moterį apipylęs vilnietis reikalavo sekso
© Shutterstock nuotr.

Vilniečio Antano Kirkos grasinimai buvo realūs, mano teismas: išnagrinėję baudžiamąją bylą dėl pasikėsinimo išžaginti, teisėjai nutarė, kad anksčiau teistas vyras už grotų turės praleisti pusketvirtų metų.

Taip baigėsi baudžiamoji byla, A. Kirkai iškelta dėl įvykio praėjusių metų spalio 7-ąją. Tądien apie 21-ąją val., vyras atėjo pas buvusią savo sugyventinę – ji teigė, kad buvęs gyvenimo draugas atrodė lyg išprotėjęs.

„Jis atsinešė 5 litrų talpos plastikinį butelį ir mane apipylė kažkokiu degiu skysčiu – grasino papjauti ir padegti, jeigu su juo tuoj pat lytiškai nesantykiausiu“, –sukaustyta baimės pareigūnams sakė nukentėjusioji.

Pasak jos, buvusio draugo grasinimai atrodė realūs. „Jis mane pargriovė ant lovos ir prie gerklės prirėmė su savimi atsineštą peilį“, – prisiminė vilnietė.

Moteris net bijo pagalvoti, kuo viskas būtų pasibaigę, jeigu jai nebūtų pavykę ištrūkti iš vyro glėbio ir pasprukti iš namų – nubėgusi pas kaimynus ji iškvietė policijos pareigūnus.

Tuo metu baudžiamojon atsakomybėn patrauktas A. Kirka nesutiko su jam pateiktais kaltinimais. „Bet kas gali patvirtinti, jog nesu konfliktiškas, buvusi sugyventinė meluoja“, – bylą nagrinėjant teisme aiškino jis.

Vyras tikino, kad tą vakarą atėjo pas buvusią draugę, nes ši pati jį pasikvietė.

„Labai nustebau, kai atėjęs į jos namus radau ją ne gulinčią lovoje, nes tokiu metu ji visada jau būdavo atsigulusi ir žiūrėdavo televizorių, – sakė A. Kirka. – Ji tą vakarą stovėjo lyg kažkam pasiruošusi, rankose laikė telefoną. Kai tik užėjau į jos namus, ji į mane metė bakelį su dyzelinu ir apliejo degiu skysčiu – užpylė mano akis, aišku, ir pati apsiliejo, o paskui mane pastūmė ir išlėkė iš kambario“.

Pasikėsinimu išžaginti kaltintas vyras pažymėjo, kad iš buvusios draugės namų niekur nėjo, o tik atsigulė į lovą ir laukė, kol šeimininkė grįš į namus ir paaiškins, ką reiškia toks jos elgesys.

„Tačiau tada į namus atvyko policijos pareigūnai“, – sakė jis.

A. Kirka taip pat tikino, jog tą vakarą jokio triukšmo negirdėjo kaimynai, nors per plonas sienas girdisi net tylus pokalbis.

Tačiau tokie vyriškio argumentai neįtikino jo bylą nagrinėjusių teisėjų. Pasak jų, A. Kirkos kaltę patvirtina ne tik nukentėjusiosios pasakojimas, bet ir ant jos drabužių rasti naftos produktai, be to, moteriai buvo padarytos dvi poodinės kraujosruvos.

„A. Kirkos nurodyta įvykio versija, kad situaciją sukūrė ir gerai apgalvojo bei įvykio dieną įgyvendino pati nukentėjusioji, atsižvelgiant į byloje esančius įrodymus, vertintina kaip jo gynybinė pozicija ir siekimas išvengti baudžiamosios atsakomybės“, – teisėjai pažymėjo, kad byloje nėra jokių duomenų, jog nukentėjusioji turėtų pagrindą apkalbėti buvusį savo draugą ar būtų suinteresuota bylos baigtimi.

„Tais atvejais, kai kaltininkas nukentėjusiojo valiai palaužti naudoja fizinį smurtą ar grasinimus, nukentėjusysis gali išoriškai neišreikšti savo nesutikimo dėl panaudoto prieš jį smurto, sukelto skausmo poveikio ar baimės patirti fizinį smurtą, tačiau kaltininkas turi suvokti, kad lytiniai santykiai vyks prieš nukentėjusiojo valią, kuri palaužta dėl fizinio ar psichinio smurto poveikio“, – A. Kirkai nepalankiame verdikte nurodė Vilniaus apygardos teismas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.