Improvizuotos akcijos dalyviai siekė įrodyti, kad reikia įgyvendinti antrąjį projektą be greituminės atšakos į Vilnių, nes tai stabdo viso projekto įgyvendinimą. Gana netikėtai akcijoje pasirodę valdininkai aiškino, kad atšaka į sostinę yra būtina, tačiau kol kas antrasis projektas esą tik rengiamas.

Prie istorinio garvežio susirinkę tarpukario aprangą dėvintys protestuotojai surengė improvizuotą spektaklį, kuriame pavaizduota kauniečių kova su valdininkais.

„Akcijos tikslas yra paraginti Lietuvos respublikos valdininkus, politikus nesiblaškyti ir įgyvendinti „Rail Baltica 2” greituminę vėžę taip, kaip ji buvo planuota iki šiol. Tai yra – be Vilniaus. Akivaizdu, kad Vilniaus įjungimas sukelia tam tikrą nepageidaujamą reakciją iš projekto partnerių. Dabar ir Europos Komisija, ir projekto partneriai yra aiškiai ir nedviprasmiškai pasakę, kad jeigu projekte išliks Vyriausybės pozicija dėl Vilniaus ir pozicija nepasikeis, projektas „Rail Baltica 2“ apskritai gali žlugti. Nedrįsčiau pasakyti, kad tai daroma specialiai ar ne, bet akivaizdu, kad Vyriausybė ir premjeras jau pasakė, kad Vilnius neturėtų būti įjungtas šiame etape, bet iš Susisiekimo ministerijos mes girdime labai aiškią ir nedviprasmišką poziciją, kad trūkt plyšt Vilnius turi būti šioje atkarpoje“, - teigė „Vieningo Kauno“ lyderis Povilas Mačiulis.

Akcijoje netikėtai apsilankė ir Kauno vicemeras socialdemokratas Vasilijus Popovas bei susisiekimo ministro patarėjas Gediminas Petrauskas.

Pastarais teigė, kad šiuo metu svarbiausia įgyvendinti pirmą projektą, o sprendimą dėl „Rail Baltica 2” priims aukštesnės institucijos.

„Dėl antros dalies – jau nebe mums spręsti, o tiems dideliems Briuselyje. Kaip seniau buvo Maskva, taip dabar Briuselis (…). Aš vienareikšmiai už tai, kad Europinė vėžė Kaunas – Vilnius būtų. Tą spręs jau nebe patarėjai, o ministrai ir Vyriausybė. Mano galva, taip ir bus daroma“, - sako G. Petrauskas.

„Tai tik pirma ar antra diskusija. Tie darbai, kurie dabar vyksta, nuo Lenkijos iki Palemono, tai jie vyksta pakankamai sparčiai. Tiksliau tariant, pagal numatytą grafiką (…). Antras projektas yra tik projektas – jis dar nepatvirtintas. Antras etapas nesusietas su pirmu ir tai reikia visiems aiškinti. Tai yra projektas, yra svarstoma“, - sakė V. Popovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)