aA
Daugelis moterų sekso metu negali liautis galvojusios apie savo kūną, rodo tyrimai.
Trečdalis iš daugiau kaip 200 tyrime dalyvavusių moterų prisipažino sekso metu galvojančios apie savo išvaizdą.

Šios moterys pasirodė labiau linkusios “vengti” sekso ir mažiau eksperimentuoti, rašoma mokslininkų ataskaitoje žurnale “The Journal of Sex Research”.

Daktaro Michaelo W. Wiedermano iš Kolumbijos koledžo Pietų Karolinoje teigimu, tiek vyrai, tiek moterys sekso metu negali liautis “stebėję”. Moterims svarbi jų išvaizda, o vyrams – jų seksualinė veikla.

“Moterys galvoja, “Ar aš gerai atrodau?”,” teigė Wiedermanas. Šis rūpestis lemia, kad moterys ima dažniau vengti fizinio intymumo ir rečiau juo džiaugiasi, paaiškino mokslininkas.

Savo tyrime Wiedermanas nustatė, kad moterų rūpestis dėl to, kaip jos atrodo sekso metu, buvo tiesiogiai susijęs su tuo, kaip jos vertino save kaip seksualinę partnerę. Pavyzdžiui, moterys, kurios manė esančios puikios meilužės, daug mažiau jaudinosi dėl savo išvaizdos.

Kalbėdamas apie priežastis, skatinančias moteris nerimauti dėl savo išvaizdos sekso metu, Wiedermanas paminėjo žiniasklaidoje propaguojamą ypač tobulą moters kūną.

Pasak mokslininko, geriausia su šia problema kovoti pasitelkiant šviesą. Jo nuomone, sekso metu patalpoje išjungta šviesa gali tik paaštrinti problemą.

“Pradėkite tik su viena žvake,” sakė jis. “Vėliau palaipsniui pridėkite dar po vieną."

Svarbu ir tai, kad moteris žinotų, ką iš tikrųjų apie jos kūną mano partneris, o nebandytų pati “skaityti jo minčių".

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.