aA
Rusijos žurnalistų sąjunga smerkia sprendimą nerodyti Sergejaus Dorenkos autorinės laidos per Rusijos visuomeninę televiziją (ORT).
"Atsisakymas transliuoti S. Dorenkos autorinę laidą yra politinis kišimasis į žiniasklaidos priemonių veiklą, kad ir kaip tai būtų motyvuojama", pabrėžiama antradienį išplatintame RŽS vadovų pareiškime.

Nors, Žurnalistų sąjungos nuomone, "paties Dorenkos veikla nesuderinama su žurnalisto profesija", šios organizacijos vadovybė valdžios veiksmuose neleisti transliuoti pramogramos įžvelgia įstatymų pažeidimą.

"Mes gerai vertintume, jeigu Dorengos paslaugų būtų buvę atsisakyta dėl moralinių arba profesinių priežasčių. Deja, valdžia vėl parodė nenorą paisyti įstatymų, kai net jai ištikimi žmonės pradeda jai kuo nors nepatikti", pažymi pareiškimo autoriai.

Dokumente pabrėžiama, kad "Žurnalistų sąjunga priversta ginti anaiptol ne Dorenkos laisvę kalbėti iš ekrano viską, kas atrodo naudinga tą minutę jo šeimininkams".

"Šios laisvės mes anaiptol netapatiname su žodžio laisve, kuri yra vienas iš nedaugelio realių pastarojo laikotarpio iškovojimų. Mes giname buvimą šalyje alternatyvinių informacijos kanalų, kuriuų negalima būtų išjungti vieno ar kito valdininko savavališku nurodymu", sakoma pareiškime.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.