aA
Sekmadienį, apie 9.45 val., Klaipėdoje, Lūžų ir Mogiliovo gatvių sankryžoje susidūrus automobiliams "BMW 318" ir "Renault Modus", į ligoninę išvežta dvidešimtmetė BMW vairuotoja Giedra Š.
Dėl avarijos nekalta mergina bandė prisiimti kaltę
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Pasak nuo praėjusių metų spalio pabaigos oficialiai vairuojančios merginos, ji nepraleido pagrindine gatve važiavusio "Renault Modus" ir mašinos susidūrė. Įvykio vietoje susirinkę "saugaus eismo ekspertai", "krepšinio specialistai" ir šiaip žiopliai iš karto pradėjo "varyti" ant BMW, aiškindami, kad BMW vairuotojai laksto, avarijas daro ir dar posūkių nerodo.

Bet atvykę policijos pareigūnai turėjo kitokią nuomonę: Lūžų gatvėje nėra kelio ženklo "Duoti kelią", tad "Renault" vairuotojas, važiavęs nuo Jūrininkų prospekto pusės, privalėjo praleisti kliūtį iš dešinės. Nors Lūžų gatvė pristatyta automobilių ir atrodo kaip pailgas kiemas, tačiau ji vis dėlto turi gatvės statusą.

Viename uostamiesčio bare dirbanti Giedra po pareigūnų išaiškinimo į ligoninę išvažiavo žymiai geresnės nuotaikos.

Įvykio vietoje apklausus žmones paaiškėjo, jog važiuojantieji Mogiliovo gatve nuo Jūrininkų prospekto nesiteiktų sustoti prie sankryžos su Lūžų gatve, kad praleistų atvažiuojančius šia gatve. Taip galvojo trys keleivinių autobusų vairuotojai, vairavimo instruktorius, jo mokinė, dviejų maršrutinių taksi vairuotojai. Ugniagesių vairuotojas susimastę, o teisingai apie kliūtį iš dešinės atsakė tik greitosios medicinos pagalbos vairuotojas, važiavęs pro šalį ne darbo metu. Jis atvažiuojančius Lūžų gatve praleistų, nes tai kliūtis iš dešinės.

Nieko nuostabaus, jeigu pirmadienį Lūžų gatvėje bus pakabintas kelio ženklas, skelbiantis, kad ši gatvė yra šalutinė. O dabar situacija tokia, kad mergina, kuri galvojo, kad yra kalta dėl avarijos, yra
nekalta.

Iš sudaužytų automobilių tekantį dyzeliną neutralizavo ugniagesiai. Automobilius išvežė techninės pagalbos mašinos, o Kelių policija pradėjo tyrimą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.