aA
Per pokalbį telefonu, kurį inicijavo Jungtinės Valstijos, JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry perspėjo Rusijos užsienio reikalų ministrą Sergejų Lavrovą dėl galimų rimtų padarinių Maskvai, jei šioji nesiims priemonių deeskaluoti įtampos rytinėje Ukrainoje.
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas susitinka dėl Ukrainos
Johnas Kerry ir Sergejus Lavrovas susitinka dėl Ukrainos
© Reuters/Scanpix

Kaip teigiama JAV valstybės departamento pranešime, J. Kerry išsakė didelį susirūpinimą dėl to, kad kovotojai, užpuolę šeštadienį administracinius pastatus ir milicijos nuovadas trijuose rytinės Ukrainos miestuose, buvo ginkluoti Rusijos ginklais ir vilkėjo tą pačią uniformą, kokią vilkėjo rusų kariai, vykdę operaciją Kryme.

„Jeigu Rusija nesiims žingsnių deeskaluoti krizės rytinėje Ukrainoje ir neišves savo pajėgų nuo Ukrainos sienos, tai sukels papildomų padarinių“, - J. Kerry žodžius cituoja Valstybės departamento spaudos tarnyba.

Savo ruožtu S. Lavrovas neigia Maskvos intervenciją į Ukrainos reikalus ir vėl metė kaltinimą Kijevo valdžios adresu, esą ši, jo nuomone, „demonstruoja nesugebėjimą prisiimti atsakomybę už šalies likimą“.

J. Kerry: separatistai Ukrainoje ginkluoti Rusijos ginklais
© AP/Scanpix

Jis taip pat pareiškė, kad tuo atveju, jeigu "prieš prorusiškus aktyvistus bus panaudota jėga, Maskva atsisakys dalyvauti balandžio 17 dieną numatytame JAV, Europos Sąjungos, Rusijos ir Ukrainos atstovų susitikime".

Baltųjų rūmų spaudos tarnyba informavo, kad JAV viceprezidentas Joe Biden su neeiliniu vizitu lankysis Kijeve balandžio 22 dieną.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.