aA
Jungtinių Arabų Emyratų (JAE) pilietė, kuri praeitą savaitgalį buvo užpulta viename Londono viešbutyje per įtariamą mėginimą apiplėšti, neteko vienos akies, o jos smegenys funkcionuoja tik 5 proc. pajėgumu, šeštadienį nurodė policija.
Londonas
Londonas
© DELFI (E.Fuks) nuotr.

Moteris ir jos dvi seserys, kurios visos yra JAE pilietės, balandžio 6-ąją paryčiais buvo žiauriai užpultos plaktuku ginkluoto vyro savo kambaryje keturių žvaigždučių viešbutyje „Cumberland Hotel“.

Įtariamas užpuolikas – britas – šeštadienį stojo prieš teismą, kur jam buvo pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti ir apiplėšimo sunkinančiomis aplinkybėmis. Trys kiti įtariamieji apkaltinti vogtų daiktų laikymu.

Policijos pareigūnai, kalbėdami prie teismo rūmų, sakė, kad tos arabės, kurios visos yra vyresnės nei 30 metų, buvo atvykusios į Londoną apsipirkti.

„Pagrindinė auka patyrė gyvybei pavojingų galvos ir veido sužalojimų, neteko kairiosios akies ir didelio kiekio kraujo“, – sakė detektyvas inspektorius Adamas Ghaboosas (Adamas Gabusas).

„Gydytojai įvertino, kad jos smegenys funkcionuoja tik 5 proc. (pajėgumu), nors kiti organai veikia gerai“, – pridūrė jis, nepateikdamas daugiau detalių.

Kitai seseriai buvo praskelta kaukolė, sulaužyta kairė ranka ir skruostikaulis. Ateinančią savaitę jai planuojama atlikti dvi operacijas.

Trečiajai seseriai taip pat buvo praskelta kaukolė ir trūko ausies būgnelis. Antradienį ji buvo išrašyta iš ligoninės, bet vėl į ją grįžo kitą dieną dėl didelio galvos skausmo.

Per tą užpuolimą gretimame kambaryje miegojo trys vaikai, tačiau jie nenukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.