aA
Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai galiausiai baigė siausti krašto keliuose ir atsigręžė į savo miestą. Penktadienio vakarą trys kelių policijos ekipažai išriedėjo į uostamiesčio gatves. Tikrintas vairuojų blaivumas.
Kaukazietis policininkams aiškino, kad kelnės jam nesmunka, todėl saugos diržas nereikalingas
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Kelio ženklais "Stop, kontrolė" užtvėrus Šilutės plentą iš karto užsikimšo ir taip paraližiuoto miesto gatvės (remontui uždarius Pilies tiltą, vairuotojams teko kardinaliai pakeisti vairavimo įpročius). Tačiau nepatenkintų vairuotojų nebuvo. Visi buvo supratingi, mielai pūtė į alkoholio matuoklių dūdeles ir džiaugėsi dovanų gavę panaudotus alkoholio matuoklių vamzdukus.

Šilutės plente per patikrinimo valandą du vairuotojai pūtė iki draudžiamos normos. Abu buvo gėrę alaus. Dar vienas pilietis nubaustas už automobilio vairavimą be techninės apžiūros.

Policijos pareigūnams persikrausčius į Liepų gatvę buvo užtvertas eismas iš abiejų pusių. Buvo tikrinami ir išvažiuojantys iš miesto, ir atvažiuojantys nuo Palangos kelio.

Keistų vairuotojų čia pasitaikė. Automobilio techninė apžiūra pasibaigusi prieš metus, o jis sako "atsiprašau".

Ši savaitė paskelbta saugos diržų naudojimo kontrolės savaitė. Buvo sustabdytas automobilis "Mazda 121", kurį vairavo šviesaplaukė lietuvaitė. Jos pakeleivis - pietų šalies gyventojas nebuvo prisisegęs
saugos diržo. Kol baltapūkei buvo rašomas protokolas už automobilio techninės apžiūros dokumentų negaliojimą, kaukazietis dainavo dainas, bandydamas pasakyti, kad jis vyras: jo kelnės nesmunka, todėl saugos diržas jam nereikalingas.

Pirmas neblaivus pilietis, įkliuvęs reido metu, - dviratininkas. Jam nustatytas lengvas girtumas - 0.53 promilės alkoholio. Gėrė vyriškis alaus. Ir ne du butelius, gal tris. Jo lauktų 300-500 litų bauda, tačiau kadangi anksčiau policijai pakliuvęs nebuvo, tai bus pritaikyta nuolaida - 150 litų. Sakė, vistiek daug.

Jau besibaigiant reidui, lengvojo automobilio vairuotojui nustatytas lengvas girtumas - 0,6 promilės. Jo automobilyje buvo vaikų.

Nuo 18.45 iki 10.45 val., Klaipėdoje sustabdyti 255 automobiliai. Nustatyti du neblaivūs vairuotojai. 6 buvo vartoję alkoholio, tačiau alkoholio koncentracija neviršijo normos. 6 vairuotojai nubausti, kad
važiavo su automobiliais be techninės apžiūros.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.