aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas 2013-aisiais uždirbo 3 mln. 672 tūkst. rublių (256,6 tūkst. litų). Tokia suma nurodoma oficialioje deklaracijoje apie jo pajamas, kurią penktadienį paskelbė Kremliaus spaudos tarnyba.
Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas
Vladimiras Putinas ir Dmitrijus Medvedevas
© Reuters/Scanpix

Dar 2012 metais prezidento metinės pajamos sudarė 5 mln. 790,8 tūkst., t.y. 2 mln. daugiau.

Šių metų V. Putino pateikiamoje deklaracijoje pirmą kartą nėra informacijos apie sutuoktinę, nors įstatymas nurodo pateikti ir šeimos narių pajamas. Pavyzdžiui, 2012 m. buvusios valstybės vadovo žmonos Liudmilos Putinos indėlis į šeimos biudžetą siekė 121 tūkst. 374 rublių. Jo dukterų pajamos taip pat nenurodytos, nes įstatymas reikalauja pateikti tik pilnametystės nesulaukusių vaikų pajamas.

Savo ruožtu šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas 2013-aisiais uždirbo 4 mln. 259,5 tūkst. rublių (297,7 tūkst. litų), t.y. 1,55 mln. rublių mažiau nei 2012 metais, kuomet jo pajamos siekė 5,814 mln. rublių.

Žurnalistams premjero atstovė spaudai Natalija Timakova paaiškino, kad "toks didelis skirtumas, palyginti su praėjusiais metais, susidarė dėl to, kad 2012 metais D. Medvedevas gavo pajamų ir kaip šalies vadovas. Šias pareigas jis ėjo maždaug pusę metų - iki gegužės 8-osios".

"Prezidento ir premjero atlyginimai skiriasi. Šiais metais skaičiuojama tik premjero pareigas vykdant gaunamas atlyginimas", - nurodo N. Timakova.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.