aA
Lietuvos liaudies partija (LLP) ir jos sąrašo Europos Parlamento (EP) rinkimuose lyderis, eksparlamentaras Andrius Šedžius balansuoja ant pavojingos ribos.
Andrius ir Monika Šedžiai
Andrius ir Monika Šedžiai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Ketvirtadienį baigus į EP kandidatus siūlyti norinčių partijų surinktų parašų priėmimas. LLP nustatytą 10 tūkst. parašų normą įvykdė su maža atsarga – A. Šedžius su bendražygiais Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pristatė apie 10,8 tūkst. parašų. Jei parašų tikrinimo stadijoje bus netinkamais pripažinta daugiau kaip 806 parašai, LLP sąrašas nebus registruojamas.

Būtent po parašų tikrinimo stadijos iš prezidento rinkimų kovos pasitraukė buvęs prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėjas Linas Balsys – VRK anuliavo tiek parašų, kad L. Balsiui nepavyko įveikti nustatyto 20 tūkst. barjero.

Tiesa, L. Balsio vadovaujamai Lietuvos žaliųjų partijai lyderio likimas veikiausiai negresia. VRK skelbiamais duomenimis, žalieji pristatė daugiau kaip 14 tūkst. parašų. Barjerą su atsarga įveikė ir Tautininkų sąjunga (12,29 tūkst. parašų).

Iš EP rinkimų neabejotinai iškrito „Drąsos kelias“, pristatęs tik 5,3 tūkst. parašų, o taip pat – Algirdo Paleckio Socialistinis liaudies frontas (8,5 tūkst.). Be vargo parašus surinko Rusų aljansas bei pagrindinės parlamentinės partijos: valdantieji socdemai, Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“ bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija ir opozicijoje esantys konservatoriai ir liberalai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.