aA
Niekas šito nesitikėjo – nei tėvai, nei bendramoksliai.
Pensilvanijos mokykloje subadyta 20 mokinių
Pensilvanijos mokykloje subadyta 20 mokinių
© Stopkadras

Advokatų apibūdinamas kaip niekada rūpesčių nekėlęs vaikas, 16-metis Alexas Hribalas sukrėtė Ameriką ir visą pasaulį – trečiadienį savo gimtojo Marisvilio (Pensilvanijos valstija) mokykloje jis subadė ar supjaustė 20 mokinių ir apsaugos darbuotoją.

Niekas nežino, kas galėjo išprovokuoti tokį paauglio elgesį, rašo CNN.

Advokato Patricko Thomassey teigimu, A. Hribalas – tipiškas paauglys, gana gerai besimokantis, šeima draugiška, kiekvieną vakarą visi kartu vakarieniauja.

„Visi mokiniai jį mėgo, jis nebuvo vienišius. Jis puikiai įsiliedavo į veiklą grupėse, ir štai kaip atsitiko. Noriu pasakyti, kad tam yra priežastis. Reikia išsiaiškinti kokia“, – teigė advokatas.

A. Hribalui pateikti kaltinimai kaip suaugusiajam, jis kaltinamas keturiais pasikėsinimais nužudyti, 21 užpuolimu sunkinančiomis aplinkybėmis ir ginklo turėjimu mokyklos teritorijoje.

Jo advokatas ketina siekti, kad byla būtų perduota nepilnamečių teismui, tai pat nori, kad jo klientą apžiūrėtų psichiatrai ir padėtų suprasti, ar paauglys psichiškai sveikas.

„Abejoju, ar jis suvokia, ką padarė“, – sakė P. Thomassey ir pridūrė, kad paauglys gailisi.

„Jis išsigandęs. Jis – paauglys, jam – 16 m., bet jis atrodo kaip 12 m. Na, jis labai jaunas, niekada nebuvo patekęs į jokią bėdą“, – teigė advokatas.

Franklino regioninės vidurinės mokyklos mokinė Mia Meixner buvo dalies išpuolio liudininkė. „Jis neištarė nė žodžio, – pasakojo mokinė. – Jo veido išraiška buvo tarsi išprotėjusio, jis bėgiojo ir badė visus, kurie pasimaišė jam po ranka“.

M. Meixner pridūrė: „Jis visiškai nepasižymėjo žiaurumu. Kiek tek su juo bendrauti, pasirodė mielas vaikinas. Jis buvo drovus, užsidaręs. Užkalbintas, visada maloniai atsakydavo. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad galėtų padaryti ką blogo“.

Mokinė sakė negirdėjusi, kad A. Hribalą kas būtų bauginę. Taip sakė ir jo advokatas: „Nežinau, kad būtų tyčiojimosi (iš A. Hribalo) atvejų“. 

FTB agentai paėmė paauglio asmeninį kompiuterį, tikėdamiesi, kad gali paaiškėti motyvas.

Vestmorelando apygardos prokuroras nesutiko paleisti paauglio už užstatą, motyvuodamas tuo, kad niekas neapsaugotų vietos gyventojų nuo galimų vaikino išpuolių. Teisėjas sutiko, kad A. Hribalą sulaikytų be teisės išleisti už užstatą.

A. Hribalas gyveno Marisvilyje su tėvais nuo dvejų metų amžiaus, jis turi vyresnį brolį. Pranešama, kad jis nebuvo aktyvus socialinių tinklalapių „Facebook“ ir „Twitter“ lankytojas. Manoma, kad jis netgi mobilioj telefono neturėjo.

Advokato P. Thomassey teigimu, paauglio tėvai užjaučia visus nukentėjusius, yra sukrėsti, be to, niekaip šito nesitikėjo, nes sūnus niekada nekėlė rūpesčių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.