aA
Palangos valdžia susidūrė su neregėtu patalpų užgrobimu. Savo namo dalį remontuojantis A. Mončio muziejaus pastato bendraturtis kaliningradietis Andrejus Vladimirovas užgobė ir savivaldybės patalpas, kuriose pradėjo įrenginėti du butus.
Ruso savivalė pribloškė Palangą
© D.Lauručio nuotr.

„Lietuvos rytas“ rašo, kad šios savivalės negali sustabdyti nei muziejus, nei savivaldybė, nei statybų inspektoriai. Kaliningradiečio atstovas situacijos nekomentuoja arba vadina tai išsigalvojimu, negana to dar ir reikalauja padengti remonto išlaidas, kurios anksčiau neva buvo sutartos perkelti ant verslininko pečių.

Dienraščio publikacijoje rašoma, kad dar pernai rudenį netoli jūros esančiame Dailės muziejuje A.Mončio paramos fondas prarado 100 kvadratinių metrų dydžio ekspozicijų salę. Nors kapitaliniam remontui statybos leidimas buvo išduotas tik vieno aukšto fligelyje esančioms rusui priklausančioms patalpoms, per darbus buvo tiesiog užmūrytas įėjimas į muziejų. Negana to, projekte buvo numatyta, kad savo patalpas remontuojantis verslininkas pasirūpins ir savivaldybės patalpų fasado ir stogo remontu. A.Vladimirovo įgaliotinis klaipėdietis Vidmantas Maslauskas netgi užsiminė apie tai, kad savivaldybė turėtų kompensuoti jos patalpas dengiantį stogą - minima 80 tūkst. Lt suma, tačiau ji nepagrindžiama dokumentais.

Muziejaus vadovė Loreta Turauskaitė piktinasi, kad statybos priežiūros inspektoriai savivalės neskuba įvertinti, fiksuoja tik neva neesminius pažeidimus. Palangos savivaldybės vadovų pokalbis su rusų verslininko įgaliotiniu irgi liko be rezultatų - statybos vykdomos toliau.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.