aA
Naktį su dukra klojime praleidusią moterį neblaivus smurtautojas vyras pasitiko akibrokštu – susodino į automobilį tris jaunesnius vaikus ir išvažiavo. Moteriai į pagalbą atskubėjo apylinkės inspektorius.
Moteriai pasprukus nuo girto vyro smurto, šis išsivežė tris jų vaikus
© Panevėžio apskr. VPK nuotr.

Policija informuoja, kad Rokiškio rajono Panemunėlio seniūnijos gyventoja V. P., bijodama smurtaujančio sutuoktinio, šaltą balandžio 8-osios naktį su trylikamete dukra praleidusi klojime, rytą kreipėsi į apylinkės inspektorių Ramūną Traškiną. Pareigūnas greitai atvyko į moters namus. Nejaukiuose namuose apylinkės inspektorių pasitikusi moteris verkdama paaiškino, kad visai neseniai jos vyras, pasiėmęs tris mažuosius vaikus, kažkur išvažiavo žmonos automobiliu.

Mažiausiajam vaikui – tik ketveri metukai.

Apylinkės inspektorius, žinodamas, kad moters sutuoktiniui D. P. teisė vairuoti transporto priemonę atimta jau seniai, įtardamas, kad vyras neblaivus važinėja su mažamečiais, kelia jiems pavojų, išskubėjo pastarojo ieškoti. Apie 11 val. kelyje Panevėžys–Rokiškis–Daugpilis R. Traškinas pastebėjo ieškomą automobilį „VW Golf“.

Pareigūnas, sustabdęs automobilį, jo salone pamatė tris išsigandusius vaikus. Įtarimai pasitvirtino – nuo vairuotojo sklido alkoholio kvapas. Apylinkės inspektorius R. Traškinas iškvietė patrulius, apie tai informavo Rokiškio rajono savivaldybės Vaikų teisių apsaugos tarnybą.

Atvykę Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariato patrulių būrio patruliai pil. D. P. nustatė 0,96 promilės girtumą, išsiaiškino, kad transporto priemonė eksploatuojama neturint privalomojo civilinės atsakomybės draudimo.

Neblaivus, neturintis teisės vairuoti ir linkęs smurtauti vairuotojas pristatytas į Rokiškio rajono policijos komisariatą. Čia už transporto priemonės vairavimą apsvaigus ir neturint vairuotojo pažymėjimo pradėta administracinė teisena, o už smurtą namuose – ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 140 straipsnio (“Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas“) 2 dalį.

D. P. Rokiškio rajono policijai žinomas ne tik dėl daugkartinių administracinių teisės pažeidimų. 2013 metų pabaigoje dėl jo nusikalstamos veikos prieš artimą asmenį pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Sujungus tyrimus, tikimasi, kad smurtautojas sulauks realios laisvės atėmimo bausmės.

Prevencijos poskyrio tyrėjas R. Traškinas suskubo atvykti laiku.

Jį geru žodžiu mini ir Bajorų kaimas, kuriame gyvena pareigūnas, bendruomenė, jos pirmininkė. Kartu su žmona, taip pat policijos pareigūne, skatinantis Bajorų bendruomenę gyventi saugioje ir tvarkingoje aplinkoje, rūpintis jaunimo užimtumu, dalyvaujantis bendruomenės veikloje R. Traškinas visada skuba į pagalbą visiems į jį besikreipiantiems.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.