aA
Latvijos ministrai pasiruošę palaikyti lėšų skyrimą bendram Baltijos šalių televizijos kanalui rusų kalba, antradienį po vyriausybės posėdžio pranešė Latvijos ministrė pirmininkė Laimdota Straujuma.
Atsakas Rusijos propagandai kainuotų 2 mln. eurų
© DELFI montažas

„Ministrai mano, kad šią iniciatyvą reikia palaikyti. Tačiau pokalbis buvo vien teorinio pobūdžio, nes kol kas pasiūlymų dėl tokio televizijos kanalo sukūrimo nepateikė nei LTV, nei kiti kanalai“, – pasakė premjerė.

Kaip buvo pranešta, apie idėją sukurti vieningą Baltijos televizijos kanalą rusų kalba balandžio 4 d. pareiškė Latvijos televizijos (LTV) valdybos pirmininkas Ivaras Belte. Jo teigimu, tokio kanalo turinį sudarytų naujienų laidos bei ukrainietiški ir rusiški serialai „be propagandos“.

Kaip papasakojo LTV vadovas, 16 transliacijos valandų užims „pirktinis turinys“, būtent, Ukrainoje ir Rusijoje sukurti filmai, kuriuose nėra propagandos ir karo temos. Likusį laiką bus transliuojamos lokalios žinios, pavyzdžiui, LTV kanalo „Rytinė panorama“, naujienų laidos iš Lietuvos ir Estijos. Numatytos taip pat ir kitos informacinės programos bei diskusijos.

Tokio kanalo turinio formavimo išlaidos gali sudaryti 2 mln. eurų (apytikriai 7 mln. Lt.) per metus, pasakė I. Belte. Jas padengs visos trys šalys. Derybos dėl kanalo jau įvyko su Estijos atstovais, greitai bus surengtas susitikimas ir su Lietuvos televizijos atstovais.

I. Belte iškelia tikslą pasiekti, kad kanalas veiklą pradėtų jau 2015 m. „Netikslinga kurti tris atskirus kanalus, prasmingiau būtų susijungti ir pirkti autorines teises dėl turinio visoms trims Baltijos šalims.“

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.