aA
Baltarusijos Gynybos ministerija atliko kontrolines raketų išpuolių valdymo artilerijos šaudymo pratybas. Mokymai įvyko Bresto, Asipovičių ir Obuz-Lesnovskij poligonuose, netoli nuo vakarinės Ukrainos ir rytinės Lenkijos sienos.
Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka
Vladimiras Putinas ir Aleksandras Lukašenka
© Reuters/Scanpix

Kaip informuoja news.liga.net, kontrolinės kompleksinės pratybos su raketų pajėgomis ir operatyvinio vadovavimo artilerija vyksta kas pusmetį.

Dabartiniai mokymai ypatingi tuo, kad vyko iš karto trijuose poligonuose. Buvo apsvarstyti klausiami dėl pasirengimo ir karinių žvalgybinių smogiamųjų ir šaudomųjų kompleksų veiksmų įvedimo, raketų išpuolių, artilerijos šaudymo, įvairios sudėties artilerijos grupių valdymo, taip pat veikimo spindulio padidinimo.

Primename, kad prieš kelias dienas paaiškėjo apie naujus karinių oro pajėgų ir priešlėktuvinės gynybos mokymus Baltarusijos teritorijoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.